Мапа порталу

У Миколаєві затвердили Програму розвитку електрозарядної інфраструктури

Сьогодні, 27 червня, в ході сесії міської ради депутати затвердили Програму розвитку електрозарядної інфраструктури Миколаївської міської територіальної громади на 2024-2028 роки. 

Програму розроблено з метою забезпечення розвитку електрозарядної інфраструктури Миколаєва, стимулювання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, скорочення викидів забруднюючих речовин у атмосферу та зменшення залежності економіки України від імпорту енергоресурсів.

Крім того програма приймається на виконання вимог Закону України Про удосконалення електророзрядної інфраструктури, принятого на початку 2023 року. Було визначено, що органи місцевого самоврядування повинні затвердити відповідні програми.

Як нагадав перший заступник директора департаменту ЖКГ Ігор Набатов, раніше міськрада підписала меморандум про співпрацю з ТОВ “Миколаївська електропостачальна компанія” щодо розвитку електрозарядної інфраструктури. Таким чином передбачено, що міська влада бере на себе зобов?язання забезпечувати розвиток електрозарядної інфраструктури в Миколаєві. 

Наразі по місту вже починають монтуватися кілька електрозарядних станцій, але на об?єктах приватної форми власності. Щоб була змога це робити на муніципальних об?єктах, слід було прийняти запропоновану на розгляд депутатів програму.

Під час голосування більшістю голосів питання було підтримано.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: