Мапа порталу

У Миколаєві Департамент архітектури погодив завдання на проєктування меморіального комплексу пам’яті загиблим героям-воїнам

Департамент архітектури погодив завдання на проектування меморіального комплексу, присвяченого пам’яті загиблим героям-воїнам, які боронили Україну в російсько-українській війні.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

Далі  Управління капітального будівництва проведе експертизу проєкту кошторису та замовить проєктно-кошторисну документацію.

Мер зауважив, що проєктно-кошторисна документація є продовженням співпраці з переможцем відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу, яким став авторський колектив з Кам’янця-Подільського у складі двох архітекторів: Дідюка Андрія Васильовича та Дідюка Володимира Васильовича.

Проєктно-кошторисна документація буде розроблятися на основі концептуальних рішень конкурсного проєкту з уточненням конструктивних рішень.

“Ми маємо пам'ятати всіх, хто став на захист України та віддав своє життя за нашу з вами свободу”, - зазначив Олександр Сєнкевич.

В департаменті архітектури уточнюють, що основною метою концептуального рішення є створення мінімалістичного простору, який віддзеркалює сучасні цінності та вшановує пам'ять про загиблих героїв. Ділянка поділена на дві частини: сквер "Скорботна мати" та меморіал. Це середовище призначене для проведення публічних заходів у сквері та короткочасного перебування в меморіалі.

Меморіал складатиметься з 3-х розірваних стін, які простягатимуться вздовж ділянки та будуть зміщені між собою. Дві з крайніх стін символізують шлях, який плавно спускається вниз по рельєфу до глибини нижче рівня землі. Ця архітектурна особливість ізолює місце вшанування від надмірного шуму, створюючи атмосферу спокою та роздумів. Крім того вона підкреслює важливість цього місця та плавно направляє до центральної частини меморіалу, яка втілена у формі зламу. Цей символічний злам інтерпретується як переломний момент у боротьбі нашої країни за нашу незалежність та боротьбу. Водночас він подібний до великої книги, де зафіксовані імена героїв, що віддали свої життя за Україну.

  

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/240624_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: