Мапа порталу

Сучасні медичні послуги для населення: у Миколаєві працює відновлений реабілітаційний центр

В миколаївській міській лікарні працює відновлене реабілітаційне відділення. У ньому медичні послуги можуть отримати поранені внаслідок військової агресії, ті, хто переніс інсульт та інші групи населення, які потребують реабілітаційної допомоги.

У відділенні працює укомплектована команда професіоналів, воно облаштоване сучасним обладнанням, яке було придбане за кошти міського бюджету та спонсорів. Наше місто-партнер Сент-Гелієр закупило ортопедичні пристрої для ніг та рук, а Jersey Overseas Aid і Crown Agents Limited організували  доставлення техніки до Миколаєва.  

“В нашому відділені наявні механоапарати для розробки колінного, ліктьового, плечового суглобів, мотомеди, підвісна система, а також вертикалізатори. Це нове обладнання, яке покращує роботу лікарів та полегшує реабілітаційний період для пацієнтів. Також у нас наявна мультидисциплінарна команда, до якої входять лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні та ерготерапевти і їх асистенти, також ми надаємо послуги фізіопроцедур, логопедів, психологів, невропатологів”, - розповідає завідувач відділення Юрій Васильович.

Триває ремонт і в стаціонарному відділенні реабілітаційного центру. Наразі вже відремонтували 10 палат, в яких можуть розміститися 20 пацієнтів. Кімнати мають все необхідне для комфортного перебування хворих. Тут є кондиціонери, бойлери, спеціально облаштовані ванні кімнати та двері для маломобільних пацієнтів. 

“Реабілітаційне відділення - це вимога часу. Після початку військової агресії рф проти України до нас почали надходити пацієнти з мінно-вибуховими травмами, з пораненнями кінцівок та інше. Умови для таких хворих мають відповідати сучасності. Майже за рік ми зробили ремонт палат, де передбачили все необхідне для комфортного перебування пацієнтів”, - говорить керуюча лікарнею Лариса Дергунова

Ремонт стаціонарного відділення проведений за співфінансування міста та лікарні. За словами Лариси Юріївни, це відділення планують розширювати, адже попит на нього є.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/19062024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: