Мапа порталу

В Миколаєві всі медичні заклади, пошкоджені обстрілами, відновили свою роботу

Начальниця міського управління охорони здоров'я Ірина Шамрай в ефірі телеканалу «Рада» розповіла про роботу з відновлення медичних закладів в Миколаєві.

Так, вона повідомила, що на початку війни всі заклади системи охорони здоров'я міста помічали спеціальними знаками, сподіваючись, що ворог їх не обстрілюватиме. Але майже одразу стало зрозуміло, що росіяни навпаки орієнтувались на ці позначки та спеціально били по лікарням. Тож всі символи та написи довелось терміново прибирати та замальовувати.

«Ми розуміли, що, якщо така позначка є, це ще більш привабливіша ціль для рашистів, які хочуть влучити в цей об'єкт», - говорить начальниця управління.

Шамрай додала, що з 18 закладів охорони здоров'я в місті постраждало від обстрілів 16. В деякі були прильоти по два-три рази. Є такі заклади, де одномоментно від вибухів було вибито більше 500 вікон.

Наразі всі заклади відновили свою роботу.

«У нас був масований приліт в лікарню швидкої медичної допомоги, де був зруйнований єдиний на всю область травматологічний пункт, який цілодобово приймав і поранених, і травмованих людей. Це був унікальний заклад. Але протягом трьох місяців ми його за допомогою міжнародних спонсорів відновили і він повністю оновив свою роботу. Цей заклад приймає біля 80 тисяч звернень за рік». - каже Шамрай.

Ірина Валентинівна уточнила, що постраждалі заклади охорони здоров'я в місті відновлювались різними шляхами: і за допомогою місцевих коштів, і за допомогою благодійних організацій. Всі заклади, які були пошкоджені обстрілами, наразі працюють в штатному режимі.




знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: