Мапа порталу

«10 км»: у Миколаєві представили виставу про життя маленького маріупольця

У Миколаєві, в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького, представили виставу театру «Дарунок неба» Віктора Смірнова й Романа Шворака «10 км» (драматургія Ірини Феофанової). 

На сцені у виконанні талановитого 12-річного Дмитра Пастуха розгортається історія з життя маленького маріупольця. Протягом всієї вистави глядач реагує на кожну фразу, не стримуючи сліз. 

«Важко було пояснити дитині, яка знає що таке війна, адже Миколаїв відчув це на собі дуже добре, але не знає, що таке окупація. Пояснювати, як зіграти втрату тата, мами, собаки й друзів не травмувавши психіку. Це було складно, тому що він не просто актор, а ще й дитина. Але завдяки батькам та своєму колезі ми змогли»,- говорить режисер вистави Віктор Смірнов.

Попри свій юний вік актор вже підкорив серця досвідчених театральних діячів. Юний миколаївець став володарем відзнаки «За кращу хлопчачу роль» театрального фестивалю в Мукачеві.

«Коли ти все це розповідаєш, ти це відчуваєш. Наче розповідаєш не про себе, а про якусь іншу людину. Це дуже страшно, але і дуже цікаво. Це просто великий досвід», - акцентує виконавець головної ролі.

Глядачі оцінили виставу довгими бурхливими оплесками стоячі. «10 км» вже запросили на позаконкурсний перегляд фестивалю дорослих моно-вистав, який відбудеться восени у Кам`янському. Вихованців Віктора Смірнова із нетерпінням також чекають у Кропивницькому та Коломиї.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/18062024_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: