Мапа порталу

Освітні програми та відновлення інфраструктури: Данія продовжує підтримувати Миколаїв

Партнерство Миколаєва з Данією продовжує показувати неймовірні результати. Так, Уряд Данії оголосив про надання Україні четвертого пакета допомоги на загальну суму 250 мільйонів данських крон (близько 33,5 мільйонів євро).
 
Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.
 
Всю цю суму Данський уряд витратить на подальше підвищення кваліфікації населення Миколаєва за професіями, які мають попит на місцевому ринку праці, а також на відновлення та ремонт інфраструктури для поліпшення доступу до водо- та електропостачання.
 
«Наша громада вдячна королівству Данія за постійну підтримку Миколаєва у різних напрямках!» - зазначив міський голова.
 
Як уточнюється на сайті Посольства Данії, наші партнери підтримують підвищення кваліфікацій трактористів, електриків та фермерів – професій, які в Україні вважаються чоловічими. Зважаючи, що в нашій країні зараз значна частина чоловічого населення воює на фронті, це породило дефіцит кадрів в цих професіях. Проєкт, який підтримується Данією через Програму розвитку ООН, має допомогти вирішити цю проблему. Резиденти повинні пройти перенавчання на предмети, які користуються попитом на місцевому ринку праці та рухають економіку України.
 
Окрім підтримки безперервної освіти кошти будуть спрямовані на відновлення та ремонт інфраструктури, включаючи закупівлю машин, які можуть дробити бетон, водонапірні башти та ремонт водопровідних труб, які можуть збільшити водопостачання, а також шкільних автобусів та підтримка інших служб, що забезпечують повсякденне життя, у тому числі для ветеранів та внутрішньо переміщених осіб.
image

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: