Мапа порталу

Миколаїв приєднався до Європейського морського дня в Україні

Україна і Миколаїв зокрема долучені до стратегії економічних змін ЄС, - один з головних меседжів Європейського морського дня в Україні.

Цього року захід «До стійкої морської економіки» не випадково знову відбувся у Миколаєві. Наше місто є центром розвитку блакитної економіки в Україні, як підкреслив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

«Блакитна економіка для нашого регіону є пріоритетом. Ми хочемо її розвивати. І після закінчення військових дій стати блакитними дверима до інвестицій не лише в місто, а воротами інвестицій в українську економіку», - звернувся він до учасників заходу.

Артем Ващиленко, голова наглядової ради Морського Кластеру України та координатор Team Europe Mykolaiv, підкреслив, що мета заходу — об'єднання для підтримки всіх зацікавлених сторін у розвитку морської галузі України, активізації українського бізнесу у морській спільноті ЄС та відновлення галузі як цілісної та стійкої структури.

Керівник проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» Денис Черніков повідомив про політику ЄС в напрямку партнерства та розвитку в морській галузі.

«Ми тут, на Європейському морському дні-2024 у данському Свенборгу, не просто серцем з Україною. Варто лише згадати про співпрацю, яка вже відбувається між Миколаєвом і Данією. Після війни вона посилиться: стрімко розвиватимуться технології, оборонні заходи, морська логістика», - розповів під час прямого зв’язку з Миколаєвом Б`ярн Віхе Бетчер, директор з міжнародних справ Danish Maritime.

В Європейському морському дні в Україні взяли участь члени Морського Кластеру України, керівники і менеджери суднобудівних, судноремонтних, інжинірингових  компаній, торгівлі, судноперевезень, прибережних послуг, міжнародні і українські експерти в галузі блакитної економіки.

Захід організований  Team Europe Mykolaiv та Морським Кластером України за підтримки Представництва ЄС в Україні в рамках Європейського морського дня-2024.

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/070624_1)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: