Мапа порталу

У Миколаєві запрацював Центр життєстійкості

У Миколаєві відкрили Центр життєстійкості. Там можна отримати майже 30 соціальних послуг.  Зокрема, психосоціальні. А у разі потреби  - спрямування до профільних державних служб і сервісів.

Центр працює на базі одного із закладів соціального захисту Миколаєва. Його облаштував благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я», який переміг у конкурсі Міністерства соціальної політики України.

Регіональний менеджер «Української фундації громадського здоров’я» Олена Хлопоніна зазначила, що поява закладів, спрямованих на надання психосоціальної допомоги, доцільна і дуже актуальна. Особливо для регіонів, які розташовані поблизу фронту.

«З початком повномасштабного вторгнення миколаївці одні з перших відчули на собі весь тягар війни. На жаль, сьогодні не вщухають обстріли, повітряні тривоги. Все це негативно впливає на психоемоційний стан, - сказала Олена Хлопоніна. – Наразі навантаження на міські й державні соціальні служби дуже велике. Для їх посилення та підтримати і був відкритий Центр життєстійкості».

Як зазначив керівник департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко, у закладі допомогу надають 8 фахівців.

«В першу чергу, вони працюють з тими категоріями населення, які найбільше цього потребують. Це люди, які постраждали від війни, особи з інвалідністю, діти-сироти, багатодітні сім’ї», - розповів директор департаменту.

Загалом фахівці центру надаватимуть індивідуальні й сімейні консультації, проводитимуть тренінги, навчання із самодопомоги, групи взаємопідтримки.

 Аби отримати більше детальну інформацію про роботу Центру або записатися на консультацію, необхідно звертатися за телефонами:

    • 093 521 82 84; 099 349 11 02

Або пишіть на електронну пошту: [email protected]

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/050624_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: