Мапа порталу

В Миколаєві планують відбудувати школу №48: в основу ляжуть ідеї енергоефективності та ідентичності нашого регіону

В Миколаєві через військову агресію рф так чи інакше постраждали майже всі школи міста. Одна з найбільших шкіл Миколаєва, що розташована в Корабельному районі, №48 була зруйнована. Нагадаємо, там в мирний час навчалось більше 900 дітей.

Про плани щодо відновлення школи під час брифінгу розповів головний архітектор міста Євген Поляков.

За його словами, дослідження показало, що частину будівлі можна використовувати, а саме її каркас.

«У нас є партнерство з американським благодійним фондом Sweetanok, який був заснований українцями. Ми вирішали через фандрейзинг зібрати кошти на проєктування та будівництво. Щоб це був такий надихаючий приклад, коли гроші збирають мешканці Америки, бізнес, а не просто якась країна їх виділила», - розповів Поляков.

У партнерстві зі Спілкою архітекторів України та бюро однієї з провідних архітекторів України Анни Кирій вдалося створити архітектурний концепт.

Як пояснив Євген Поляков, в цей проєкт закладались декілька компонентів, щоб зробити його відмінним від інших.

«Це школа екофрендлі, тобто тут навчають дітей поводитись з агрокультурами, з утилізацією сміття. Робимо цю будівлю енергоефективно. Ми поставили мету — залучити стільки коштів, щоб зробити найенергоефективнішу школу як мінімум на півдні України», - говорить Євген Поляков.

Миколаївщина має свою ідентичність — це завжди був регіон, де вирощувались овочеві та агрокультури. Наразі ця сфера дуже постраждала через військові дії. Але ми від цього не підемо, зважаючи на сприятливі природні умови для такої діяльності. Тож, вважає головний архітектор міста, треба прищеплювати цю культуру, починаючи з дитинства. Така ідея відгукується у партнерів нашого міста.

«У нас така ідея, щоб був фокус на співпрацю з підприємствами, які займаються виробництвом агрокультур, посівних. Це і цікаво дітям, а також від цього є користь. Адже чим наповнюються люди, тим вони і живуть», - пояснює пан Поляков.

Спілка архітекторів України також допоможе місту з пошуком партнерів для збору коштів на реалізацію проєкту.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/050624_1)

 




знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: