Мапа порталу

У Миколаєві відкрили Офіс декарбонізації та енергоефективності

Сьогодні, 4 червня, у Миколаєві розпочав свою роботу регіональний Офіс декарбонізації та енергоефективності. Він допомагатиме впроваджувати заходи, спрямовані на  підвищення енергетичної незалежності та стійкості.

Офіс відкрито за ініціативи Державного агентства з енергоефективності та у партнерстві з Данією, Миколаївською міською радою і Миколаївською ОВА.

Участь у заході взяли мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, голова Держенергоефективності України Ганна Замазєєва, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, очільник Миколаївської облради Антон Табунщик, а також керівник Офісу Посольства Королівства Данія в Миколаєві Якоб Хансен.

Ганна Замазєєва зазначила, що сьогодні надзвичайно важливим є підвищення енергетичної безпеки країни та громад зокрема. За її словами, сьогодні у держави є 3 основні завдання у цій сфері. Це зменшення на 17% рівня енергоспоживання, збільшення на 27% видобутку та використання альтернативних видів палива і відновлювальних джерел енергії. Окрім цього, важливою ціллю є зменшення викидів СО2.

«Данія прагне працювати з Україною для досягнення енергетичної безпеки. Тому  що ми готуємось до миру під час війни. Тому що ми не можемо чекати миру перш ніж почати діяти. Енергоефективність також є основою прагнення України розробити більш стійку та децентралізовану систему, яку буде важко атакувати східним сусідом», - сказав Якоб Хансен.

Як підкреслив Олександр Сєнкевич робота Офісу буде корисна для кожної миколаївської сім’ї. Там можна буде знайти відповіді на такі важливі питання: як зробити будинки енергоефективними, як модернізувати системи опалення, як об’єднатися, аби отримати державні чи грантові кошти для реалізації своїх проєктів? Такі знання допоможуть не лише економити власний бюджет, а й заробляти додаткові кошти.

«Офіс відкрито для того, аби надавати консультації, пояснювати, як працюють різні програми, як залучити додаткові кошти, як зекономити власні гроші й як на цьому зробити бізнес. Тож запрошую миколаївців до цього Офісу», - сказав Олександр Сєнкевич.

Також у рамках заходу відбулося підписання меморандуму про партнерство Миколаївської міської ради, Держенергоефективності, Миколаївської обласної військової адміністрації та Миколаївської обласної ради у сфері енергоефективності та декарбонізації.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/040624_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: