Мапа порталу

Піклуємось про ментальне здоров'я містян: в Миколаєві працюватиме Центр життєстійкості

Миколаїв долучився до державної програми Міністерства соціальної політики про створення Центрів життєстійкості. Вони будуть покликані формувати ментальне здоров'я громадян України і, зокрема, міста Миколаєва.

Зазначається, що в Центрі життєстійкості надаватиметься великий спектр послуг в різних галузях — всього біля 28. Особлива увага приділятиметься соціальним та психологічним послугам для людей, які постраждали внаслідок війни.

Мінсоцполітики провели конкурс, який виграв міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров'я». Тож сьогодні, 4 червня, між Миколаївською міськрадою та фондом-переможцем було підписано меморандум про створення в нашому місті такого Центру життєстійкості. Від міськради меморандум підписав перший заступник міського голови Віталій Луков, від фундації — її виконавчий директор Галина Скіпальська.

Для Миколаєва «Українська фундація громадського здоров'я» — вже давній та надійний партнер. Адже з 16 років існування біля 7 фонд працює та реалізовує важливі проєкти на території нашого міста, співпрацюючи, в тому числі, і з міськрадою.

Варто зазначити, що вже під час цієї зустрічі піднялись важливі проблеми, на які звернули увагу фонду. Так, начальниця міської служби у справах дітей Юлія Кравченко повідомила, що наразі дуже гостро стоїть питання збільшення спроб суїцидів серед підлітків. Це пов'язують з повною асоціалізацією дітей. Керівниця фонду Галина Скіпальська зазначила, що ця проблема актуальна для багатьох міст України. Тому вони мають намір сфокусуватися на цій темі також, щоб допомогти і дітям, і їх батькам.

Після офіційної процедури підписання документів учасники заходу відправились оглянути приміщення, на базі якого працюватиме Центр життєстійкості в нашому місті.

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/040624)

 

 

 




знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: