Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч зі Спеціальним представником Греції з питань України Спірідоном Ламбрiдiсом

Миколаїв відвідав Спеціальний представник Греції з питань України Спірідон Ламбрiдiс.  У рамках робочої поїздки Спецпредставника до нашого міста відбулась зустріч з міським головою Олександром Сєнкевичем.

У заході також взяли участь Почесний Консул Греції в Херсоні Пантелеймон Бумбурас, Помічники Почесного Консула Греції в місті Херсон Каріна Козельська та Ганна Кох, директор департаменту міського голови Олена Дмитриченко.

Олександр Сєнкевич розповів про ситуацію, що склалася у нашому місті під час повномасштабного вторгнення росії, наслідки збройної агресії рф і те, як місто впорається з ними.

Мер Миколаєва зазначив, що російські терористи ставили собі за мету завдати якомога більше шкоди. У підсумку через дії окупантів загинуло понад 150 містян, сотні отримали тяжкі поранення. Вони також пошкодили цивільну інфраструктуру – стратегічний водогін, який живлить водою місто,  школи, дитячі садки, лікарняні заклади, житлові будинки та підприємства. 

Миколаїв дуже постраждав. І сьогодні міська влада працює над відбудовою обласного центру.

«Наша мета - зробити краще, ніж було. Наразі за підтримки іноземних партнерів розробляють Майстер-план. Він стане основою майбутнього розвитку Миколаєва, дасть змогу ефективно використовувати ресурси нашого міста», – сказав Олександр Сєнкевич.

Сьогодні одним з пріоритетних напрямків роботи є запровадження найкращих практик доброчесності. Олександр Сєнкевич зазначив, що Миколаїв прагне бути взірцем у питаннях відкритості та прозорості. Тому ініціює використання дієвих антикорупційних механізмів. 

Інше важливе для міста питання – облаштування укриттів у наших школах і дитячих садках.  Наявність захисних споруд у цих закладах – важлива умова для відновлення освітнього процесу. Наразі понад 40 укриттів вже готові, ще у 9 тривають ремонтні роботи.

Під час зустрічі Олександр Сєнкевич особливу увагу звернув на необхідності звільнення з російського полону наших захисників та захисниць.

«Сподіваюсь, що скоро наші Герої будуть вдома!» - наголосив Миколаївський міський голова.

У свою чергу, Спірідон Ламбрiдiс висловив підтримку Україні та готовність співпрацювати з нашою громадою.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/May2024/220524)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: