Мапа порталу

До Дня Європи: у Миколаєві урочисто підняли прапор Євросоюзу

Сьогодні, 9 травня, в Україні відзначають День Європи - свято миру та єдності на континенті. Вшанування його саме в цей день, спільно з державами Європейського союзу, започаткував Президент України Володимир Зеленський своїм указом 8 травня 2023 року.

В рамках відзначення цього дня біля Миколаївської міської ради урочисто підняли прапори України та Євросоюзу. 

На заході були присутні керівник відділу співпраці посольства Королівства Данії в Києві Торбен Ларсен, секретар міської ради Дмитро Фалько, представники керівництва міста й області та офісу посольства Данії у Миколаєві.

“В історії материку Європа було різне, але сьогодні Європейський союз - це взірець європейських цінностей, прав та свобод людини. Це є приклад демократичного, вільного, рівного об'єднання країн заради спільного процвітання та кращого майбутнього. Наша країна вже давно доєдналася до цього союзу де факто і, сподіваємося, що вже скоро приєднається і де юре. Вітаю всіх зі святом, що саме ці цінності є спільними для всіх нас і ми прагнемо втілювати їх у життя”, - виступив з вітальним словом Дмитро Фалько

Від імені посла Данії в Україні з вітаннями до всіх українців звернувся Торбен Ларсен:

“Дорогі європейські та українські друзі, наша присутність тут як частинки Європи - це потужний символ дансько-українського партнерства. І це не тільки про офіційні зв'язки на вищому рівні, це про людські контакти. Українці щодня  показують надміцну та гідну боротьбу проти російської агресії. Миколаїв був прифронтовим містом протягом 8 місяців і це не співпадіння, що його називають містом-героєм. Тому хочемо привітати українців з тим, що ви такі стійкі та надзвичайно міцні у боротьбі з агресором. Ми дуже раді, що Данія є одним з найбільших партнерів України. І впевнені, що так само завзято, як Україна бореться на лінії фронту, вона буде дотримуватись Копенгагенських критеріїв для вступу до Євросоюзу. Українська боротьба - це також наша боротьба. Українська свобода - це також наша свобода”.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/May2024/09052024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: