Мапа порталу

Відомий данський архітектор Єн Ґейл провів лекцію та дав цінні поради молодим архітекторам Миколаївського будівельного коледжу

Видатний данський архітектор та консультант з міського дизайну з Копенгагена Єн Ґейл провів лекцію студентам Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, до якої доєднались студенти-архітектори ВСП Миколаївський будівельний фаховий коледж КНУБА. Про це повідомляє Агенція розвитку Миколаєва.

В рамках лекції Єн Ґейл розповів про те, як архітектура міст повинна бути спрямована, в першу чергу, на зручність і комфорт людей. Він відзначив негативні наслідки певних тенденцій у плануванні міст, особливо у період масової забудови.

Також архітектор підкреслив важливість повернення до центральних принципів, де в центрі уваги – людина, і дав приклади успішних реалізацій цих ідей у розвинених країнах.

Після лекції студенти, разом із професоркою архітектури Оленою Олійник представили Єну Ґейлу свої проєкти, зокрема проєкти реконструкції та благоустрою скверу ім. Т. Г. Шевченка у Миколаєві, а також скверу Каскадний. Зазначені концептуальні проєкти розроблялись спільно з головним архітектором міста Євгеном Поляковим. Фахівець відзначив високу якість робіт та надав цінні поради майбутнім архітекторам.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/April2024/190424_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: