Мапа порталу

Міжнародна підтримка: Миколаїв відвідала делегація з Німеччини

Днями Миколаїв відвідала делегація з Німеччини на чолі з депутаткою Бундестага Беате Мюллер-Геммеке. Разом з нею до міста прибули один з засновників благодійної організації «Ermstal hilft e.V.» Хольгер Вайблен, її представник Мартин Волфрам Зальцер, представник компанії «Кляйх Хольцбау» Йохен Херберт Кляйн та співзасновник і президент всеукраїнського благодійного фонду «Стрибог», з яким співпрацюють німецькі представники, Олександр Спатар.

В Офісі відновлення Миколаївської міської громади іноземну делегацію приймав мер міста Олександр Сєнкевич, його заступники Сергій Коренєв та Анатолій Петров, голова Агенції розвитку Миколаєва Віктор Сікаленко, а також представники обласної військової адміністрації.   

Німецька депутатка зазначила, що мета її візиту до Миколаєва - дізнатися про виклики, які наразі стоять перед містом, та його нагальні проблеми. На власні очі побачити та зрозуміти з чим зараз стикаються миколаївці, та нести цю інформацію до Німеччини задля подальшої допомоги українцям. 

«Для мене важливо спілкуватися з людьми тут для того, щоб я змогла зрозуміти, що відбувається у вашому регіоні і далі нести цей меседж до Німеччини. Основним моїм завданням є поділитися своїми враженнями і досвідом від того, що я тут побачила. Німеччина готова і надалі підтримувати Україну у військових і гуманітарних питаннях. Для мене важливо почути саме від вас про виклики, які ви зараз долаєте, і про найголовніші ваші проблеми», - зазначила Беате Мюллер-Геммеке.

Гостей особливо цікавила соціальна сфера, тож представники міста та області розповіли про проблеми, з якими зіштовхнулися в галузі освіти, роботу з облаштування укриттів у школах задля якнайшвидшого повернення дітей за парти. Також обговорили потреби міста в медичній сфері, роботу з найбільш вразливими верствами населення.  

Розповіли і про найболючіше питання для міста - водопостачання та бачення його вирішення. 

Наприкінці зустрічі мер Олександр Сєнкевич подякував представникам Німеччини за підтримку України та Миколаєва зокрема й закликав до прийняття фундаментального і справедливого рішення щодо направлення російських активів на допомогу нашій державі.   

«Ми щиро вдячні за допомогу всім людям Німеччини. Але, на мою особисту думку, люди Німеччини не мають платити за те, що зруйнували люди росії. Це вони мають платити за свої дії. Я знаю, що це питання досить не просте і зазнає багато критики. Але я постійно його піднімаю на всіх міжнародних майданчиках, де маю слово. Це дуже важливо для нас і сильно нам допоможе. Я щасливий, що ви розумієте - це війна не між росією і Україною, це боротьба культур - рашизму і західної цивілізації, - а ми опинилися посередині неї», - сказав мер. 

Делегація перебувала на Миколаївщині протягом кількох днів. Вони оглянули зруйновані школи у місті та відвідали деякі громади в області.   

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/3_March2024/29032024_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: