Мапа порталу

Тим, хто працював на захист міста: у Миколаєві вручили відзнаки за оборону

У Миколаєві відбулася церемонія нагородження почесною відзнакою міського голови “За оборону Миколаєва”. 

Нагороду ініціював мер міста Олександр Сєнкевич на знак вшанування тих, хто відважно став на захист нашого міста в перші дні вторгнення та не дав ворогу захопити його. Хто, ризикуючи життям, допомагав миколаївцям у життєво важливих питаннях.     

Відзнакою нагородили тих працівників, хто під обстрілами розвозили воду, евакуювали мешканців міста, допомагали військовим, забезпечували Миколаїв транспортом, лікували, приймали пологи, лагодили міські системи, першими прибували на розбір завалів після прильотів ворожих снарядів, організовували волонтерські штаби, щоб допомагати та підтримувати миколаївців.

“24 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський присвоїв Миколаєву почесне звання Міста-Героя. Ми по праву називаємо Миколаїв містом Героїв, бо воно отримало це звання саме завдяки вам. Бо саме ви стали на захист Батьківщини і нашого міста та відстояли його. Сьогодні війна продовжується, ворог підступний, розслаблятися зарано. Ми маємо бути готовими до будь-чого і головне - працювати на перемогу. Бо перемога буде тоді, коли кожен із нас гарно робитиме свої роботу”, - привітав присутніх мер Олександр Сєнкевич.

Сьогодні відзнаку “За оборону Миколаєва” отримали колективи та працівники підприємств “Миколаївелектротранс”, “Миколаївпастранс”, “Миколаївоблтеплоенерго”, “Миколаївводоканал”, “ПІЛОТ”, “Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва”, “ЕЛУ автодоріг”, “Миколаївські парки”, КСМЕП, КВП по організації харчування у навчальних закладах, “Миколаївкомунтранс”, “Обрій-ДКП” та колективи адміністрацій районів. Міські установи соціально-гуманітарної сфери та їх окремі працівники: лікарня швидкої медичної допомоги, міські лікарні №1, 3, 4, 5, дитяча лікарня №2, пологовий будинок №3, дошкільні навчальні заклади №5, 29, 99, 148,  гімназії №39 імені Ю.І.Макарова, №№45, 48.

“Хочу всім вам подякувати. Я розумію, що ви це робили не заради нагород, не заради визнання. Але ви робили правильну справу, працювали на користь нашого міста і його мешканців та зробили свій внесок у захист нашого Миколаєва та майбутню перемогу. Дякую всім вам і кожному з вас. Бажаю вам здоров'я, міцності духу і перемоги нашої держави”, - подякував мер.  

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/3_March2024/25032024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: