Мапа порталу

Психологічна підтримка сімей ветеранів та працівників ЦНАПу: у Миколаєві відбулась зустріч з фахівцями DRC

Днями в Офісі відновлення Миколаєва відбулась зустріч з представниками Данської ради у справах біженців / DRC, в ході якої обговорювались два ключові аспекти: психологічна підтримка працівників ЦНАПу та психологічно-соціальна підтримка для сімей ветеранів. Про це повідомляє Агенція розвитку.

Один із головних пунктів обговорення стосувався психологічної та освітньої підтримки фахівців, які будуть працювати у новому структурному підрозділі ЦНАПу. Для цієї мети розглядається можливість впровадження освітнього компоненту для підтримки працівників, а також групових сесій з навичок подолання психосоціального стресу.

Також важливою темою обговорення було залучення фахівців партнерської організації до надання безоплатних юридичних консультацій та супроводу внутрішньо переміщених осіб, що втратили документи внаслідок воєнних дій.

Крім цього обговорювалася необхідність психологічно-соціальної підтримки для сімей ветеранів, враховуючи ризики домашнього насильства та інші виклики, з якими вони можуть зіткнутися.

На зустрічі було представлено концепцію майбутнього центру для жінок, на базі якого планується створення клубу для родин ветеранів. У центрі планується надання психологічної, інформаційної, юридичної та соціальної підтримки, а також організація майстер-класів (арттерапія) для сімей ветеранів.

Ми щиро вдячні нашим партнерам за співпрацю у процесах відновлення та розвитку важливих сфер життєдіяльності міста.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: