Мапа порталу

Історія відомих родин краю та таємниці, що лишили нам греки: анонсовано нові заходи проєкту «Ідентичність Миколаївщини»

Проєкт «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне і майбутнє» анонсує нові цікаві заходи, що відбудуться цього тижня.

Зустріч «Відомі родини Миколаївщини»: розповідь про дві родини, які зіграли і досі відіграють важливу роль в історії нашого краю. Це родини Аркасів та Бабічів.

Родина Аркасів відома своєю діяльністю у військовій та морській справі, а також гуманітарним напрямком. Їх представники започаткували торгівельне комерційне судноплавство на Чорному морі, очолювали миколаївську «Просвіту» та зробили свій внесок в національно-визвольний рух українського народу за здобуття незалежності.

А продовжувачами славних традицій можна вважати відому на Миколаївщині родину Бабичів. Вони з покоління в покоління демонстрували віддану любов до Батьківщини, залишаючи нащадкам неймовірні фото, музику, поезію…

Коли? 19 березня о 14:00.

Де? Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека, що знаходиться за адресою: вулиця Маріупольська, 9.

Які таємниці залишили греки на Миколаївщині? На це питання вже у цей четвер дадуть відповідь експерти – наукові співробітники Миколаївського обласного краєзнавчого музею та провідні дослідники в області історії та археології.

Ви дізнаєтеся більше про найщасливіше місто у Причорномор'ї – Ольвію, місце сили – Кінбурнську косу, а також з?ясуєте, яке відношення до цих місць мають греки. Разом з вами ми зануримося в історичну мандрівку, зустрінемося з легендами та культурою величної спадщини Миколаївщини. Адже саме вони визначають нашу самобутність та ідентифікують нас як щасливу землю.

Коли? 21 березня о 14:00.

Де? Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека, що знаходиться за адресою: вулиця Маріупольська, 9.

Для участі залишаємо посилання на онлайн-реєстрацію.

Проєкт «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне і майбутнє» реалізується ГО «Центр навчання та освіти дорослих «Південь» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» та у партнерстві з управлінням з питань туризму та курортів Миколаївської ОВА, Миколаївським обласним краєзнавчим музеєм, Миколаївським музеєм суднобудування і флоту та ТРК «МАРТ».

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/3_March2024/180324_2)

 




знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: