Мапа порталу

Мер Юрій Гранатуров хоче не тільки перейменувати, але і реконструювати головну площу міста

13 травня члени виконкому підтримали не тільки проект рішення «Про попередній розгляд проекту рішення міської ради «Про повернення площі Леніна історичної назви», а й пропозицію міського голови Юрія Гранатурова про проведення відкритого конкурсу проектів з реконструкції головної площі.

- Історична довідка, пов'язана з собором Св. Григорія Великої Вірменії, свідчить про те, що собор, починаючи з 1917 року, методично знищувався. Хрести були переплавлені, і в Москву відправили 300 кг міді. Це були купольні хрести, з яких зняли позолоту. 17 лютого 1930року бюро Українського комітету охорони пам'яток культури надало дозвіл на демонтаж дзвіниці. Дзвіницю розібрали, дзвони здали в Рудметалторг. У 1937 році собор був підірваний динамітом. Так що наш обов’язок повернути площі колишню назву, - резюмував міський голова Юрій Гранатуров.

Крім того, керівник міста запропонував додати ще один пункт в проект рішення міської ради: про оголошення відкритого конкурсу проектів з реконструкції головної площі.

- Потрібно дати можливість всім: і молодим архітекторам, і видатним художникам, які вже мають регалії і звання, а також просто молодим людям взяти участь у цьому конкурсі. За допомогою робочої групи через три місяці провести загальноміське обговорення і після цього прийняти остаточне рішення про проведення реконструкції головної площі, яка, я впевнений, вже на той час буде називатися Соборною, - сказав мер.

 image

image

image

image

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: