Мапа порталу

Допомога ЗСУ: у Миколаєві депутати збільшили можливості фінансування по програмі сприяння оборонній та мобілізаційній готовності міста

Депутати Миколаївської міської ради під час засідання сесії сьогодні, 29 лютого, внесли зміни та доповнення до «Комплексної програми сприяння оборонній та мобілізаційній готовності Миколаєва на 2021-2024 роки».

Як повідомив начальник відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ігор Оніщенко, зміни вносяться для можливості продовження надання допомоги нашим Збройним Силам України.

Так, в 2023 році допомога надавалась тим підрозділам ЗСУ, які платили податки в бюджет міста. Наприкінці року, як відомо, законодавство змінилось і силові структури сплачують податки в Держбюджет у повному обсязі. Тож цей пункт з програми був змінений, щоб і надалі місто могло допомагати військовим.

Крім того, додав Оніщенко, цього року на підтримку армії програма передбачала виділення 200 млн.грн, але міський голова Олександр Сєнкевич запропонував збільшити можливості фінансування цієї програми до 500 млн.грн.

Як повідомив мер, рішення про збільшення бюджетування програми розглянули депутати під час засідання бюджетної комісії. Він пояснив, що наповнення програми надалі зможуть шукати під час перерозподілу бюджетних коштів, також зможуть використовувати кошти окремих комунальних підприємств міста, які будуть додаткові або ж зекономлені внаслідок співпраці з міжнародними партнерами.

«Додатковий фінансовий ресурс має бути передбачений для наших захисників у цій програмі. В подальшому ми можемо її змінювати, додавати кошти, якщо будуть потреби», - резюмував мер.

Депутати одноголосно підтримали зміни до програми.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: