Мапа порталу

Бібліотеці імені М.Л.Кропивницького передали посібник з української мови для іноземців, розроблений миколаївськими спеціалістами

Сьогодні посилений інтерес до вивчення української мови, збільшення кількості миколаївців, які нею спілкуються на вулицях та в побуті й тих, хто має бажання вчитися, зумовлює необхідність підготовки нових навчально-методичних матеріалів з урахуванням сучасних практик. Впевнені в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького.

Саме тому завдяки спільній праці Чорноморського національного університету ім. Петра Могили та спеціалістів міського управління з питань культури та охорони культурної спадщини видали посібник «Українська мова як іноземна на матеріалах Миколаївщини рівень В1-В2».

Його днями передав бібліотеці начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міськради Юрій Любаров. 

«По-перше, книга буде цікава тим людям, які взагалі не знають української мови і рідною для них є англійська. Там усі тексти починаються англійською, потім йде переклад на українську мову. Посібник буде корисним для студентів, або всіх людей, які сьогодні відвідують Миколаїв, знайомляться з нашою культурою, містом, мовою», - зазначає Юрій Любаров.

На сторінках посібника користувачі знайдуть інформацію про архітектуру та історію міста-героя, особливості природи регіону Північного Причорномор'я, визначних постатей Миколаївщини.

Видання ілюстроване Юлією Поліщук, торішньою «Зіркою культури Миколаєва». Посібник використовуватиметься при роботі мовних курсів та буде в доступі у бібліотеці. 

Також цього дня Юрій Любаров подарував бібліотеці сувенірну книгу-путівник англійською мовою, яка знайомить читачів з історією та сьогоденням Миколаєва.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/February2024/28022024_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: