Мапа порталу

Загинув під час оборони Миколаївщини: зареєстрували петицію про присвоєння звання Героя України військовому льотчику Вадиму Морозу

На офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрували звернення про присвоєння звання Героя України льотчику 299-ї бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Некіфорова – капітану Морозу Вадиму Сергійовичу. Він був учасником оборони нашої області й, зокрема, Миколаєва.

Військовий льотчик мужньо захищав нас з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

«24 лютого 2022 року літак капітана Вадима Мороза одним із перших здійнявся в небо. Здійснивши 5 бойових вильотів, Вадим відчайдушно знищував ворога – влучно цілився по ворожім колонам, знищував мости та переправи на шляху окупанта, не даючи змогу захопити територію суверенної держави», - йдеться у петиції.

3 березня він здійснював бойовий виліт поблизу села Новоолександрівка Миколаївської області для зупинення російських окупантів. Капітан Вадим Мороз виявив колони техніки та живої сили противника та завдав по них успішного вогневого ураження, чим зупинив просування ворога на напрямку наступу.

На жаль, його літак збили, коли він зробив бойовий розворот і вдруге заходив  на колону. Мав змогу катапультуватися, але вирішив відвернути літак від села Перемога.

За проявлену мужність був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. А нещодавно він був удостоєний відзнаки міського голови «За оборону Миколаєва» - нагороду  присудили до другої річниці повномасштабного вторгнення росії.

Петицію зареєстрували 15 лютого 2024 року. Станом на сьогодні, 25 лютого, вона набрала понад 15 тис. голосів з 25 тис. необхідних.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: