Мапа порталу

На форумі в Берліні підписали меморандум про розвиток інноваційного центру Mykolaiv Water Hub

У Берліні на полях «Café Київ» було підписано меморандум про розвиток Mykolaiv Water Hub. Окрім Миколаєва, документ підписали Німецьке водне партнерство, Німецька східна бізнес-асоціація, Німецький альянс агробізнесу та платформа hannoverimpuls GmbH із нашого міста-партнера Ганновера.

Про це повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

За словами міського голови, Mykolaiv Water Hub буде потужним дослідницьким центром, який працюватиме над  вирішенням важливих для Миколаєва питань.

Mykolaiv Water Hub - так називатиметься інноваційний центр, який ми відкриємо у нашому місті і який стане осередком наукових досліджень, технічних розробок та впровадження новітніх технологій у галузях водопостачання, енергетичних та агрохарчових технологій. Він об’єднає фахівців у цих галузях з України, Німеччини та всього світу”, - зазначив міський голова.

У цьому центрі відкриють і сучасну лабораторію, якою будуть користуватися миколаївські університети та навчальні заклади південного регіону.

Олександр Сєнкевич підкреслив: проблема з водопостачанням у Миколаєві стала серйозним викликом не лише на рівні нашого міста, а й держави в цілому. Міська влада активно шукає шляхи її вирішення. 

Так, за підтримки наших партнерів вдалося забезпечити миколаївців питною водою, яку можна набрати у близько 200 спеціально обладнаних пунктах. Щоб мати змогу подавати технічну воду, у деяких місцях проклали нові трубопроводи. Сьогодні ця вода очищується і є максимально придатна для використання у побуті. 

Та ще необхідно змінити десятки кілометрів водопроводів по місту - на деяких ділянках труби просто зношені. Інші - були пошкоджені через використання солоної води.

Разом з усім цим, сьогодні в наше місто приходять нові технології, є речі, які ми вже збудували або встановили, але не говоримо про це з міркувань безпеки. І досвід Миколаєва може стати прикладом для інших громад. Вирішуючи проблему з водопостачанням, ми точно станемо своєрідним центром запровадження нових технологій у цій галузі”, - наголосив очільник міста.

Олександр Сєнкевич нагадав, що ідея створення Mykolaiv Water Hub належить Ганні Монтавон, яка є родом із Миколаєва.  Наразі вона проживає у Німеччині та об’єднує різні організації цієї країни для допомоги нашому місту.

При цьому мер Миколаєва підкреслив, що для організації закордонної поїздки бюджетні кошти не використовувалися.

Фото ІА "Укрінформ".

 image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: