Мапа порталу

Фахівці «Миколаївводоканалу» в мікрорайоні Ліски ремонтують самопливний колектор

У миколаївському мікрорайоні Ліски працівники «Миколаївводоканал» ремонтують самопливний колектор. Він перебував в експлуатації близько 40 років, що вдвічі перевищило його термін придатності. 

Про це ідеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Діаметр колектору становить 400 міліметрів. Майже місяць тому там стався прорив каналізації, внаслідок чого стічними водами почало підтоплювати підвали околишніх багатоповерхівок. Працівники комунального підприємства «Миколаївводоканал» одразу розпочали ліквідацію аварії.

- Проблема залізобетонних каналізаційних колекторів в тому, що в них згодом руйнується верхня частина труби. І тому згодом відбуваються провалля, які ми потім ліквідуємо, – пояснює технічний керівник служби водовідведення КП «Миколаївводоканал» Олександр Зубов.

Даний колектор перебував в експлуатації близько 40 років, що вже вдвічі перевищило його термін придатності, відзначає Олександр Зубов.

Наразі фахівці вже замінили 18 метрів труб на нові, які отримали від міжнародних партнерів.

Для того, щоб не затоплювало абонентів, поставили перекачувальний пристрій і наразі ведеться цілодобова перекачка стічних вод.

- Ми працюємо над розробкою ґрунту. Встановлюються захисні короба для того, щоб слюсар міг спуститись до труби і починати там працювати, – додає Віталій Тихонюк.

Віталій Тихонюк зауважив, що ці роботи непрості, а тому ремонт триватиме до того моменту, доки аварійники не дістануться до ділянки трубопроводу, яка знаходиться в нормальному стані. Орієнтовно на це витратять ще 2-3 тижні.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: