Мапа порталу

Виконком визначив місця для відпочинку миколаївців на водних об‘єктах міста у літній період 2015 року

Виконавчий комітет міської ради визначив перелік місць масового відпочинку населення на водних об‘єктах Миколаєва на літній період 2015 року. Відповідний проект рішення представив на розгляд виконкому Олександр Герасіменя, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради.

«У населення сьогодні немає можливості роз‘їжджати по морях та курортах, - відзначив міський голова Юрій Гранатуров. – Тому слід максимально швидко і якісно навести лад у місцях масового відпочинку у місті Миколаєві». Відповідне доручення від мера отримали всі підрозділи міськвиконкому.

Олександр Герасіменя розповів, що берегова смуга м. Миколаєва складає 128 км. На береговій зоні річок Південний Буг, Інгул та Бузького лиману знаходяться 10 спортивних шкіл, у яких фізкультурні, спортивні і інші заходи пов’язані з перебуванням людей на воді; 24 базових стоянки маломірних суден; підприємства суднобудівництва та промисловості міста;  3 ділянки спортивного та любительського рибальства; пляжі та традиційні місця масового відпочинку населення біля води.

На 2015 рік відповідно до пропозицій адміністрацій районів міської ради як місця масового відпочинку на воді включено:

          - у Центральному р-ні - пляж “Стрілка”, місце масового відпочинку населення “Прибій” та човнову станцію “Локомотив”;

          - у Корабельному р-ні - пляж “Чайка”, зону відпочинку “Маяк” по вул. Менделєєва;

          - у Заводському р-ні -  зону відпочинку “Намив” та “Обласний яхт-клуб”.

          Для занять водними видами спорту:

          - КДЮСШ “Комунарівець”, пр. Героїв Сталінграда, 2/4;

          - СДЮШОР з веслування академічного вул. Маршала Маліновського,74;

          - ДЮСШ № 2,  вул. Спортивна, 11; 

          - ШВСМ м. Миколаїв,  Інгульський узвіз, 4;

          - ДЮСОК, Заводська площа,1.

Олександр Герасіменя навів минулорічну статистику нещасних випадків на воді: «У місті на воді загинуло 8 людей. За цей же період рятувальники врятували життя 9 людей».

Щоб запобігти трагедіям, передбачено наступні заходи. За підприємствами, установами і організаціями, незалежно від форм власності, закріплені відповідні ділянки узбережжя для організації спостереження за водною акваторією. Визначені організації, приватні підприємці, які розгортають рятувальні пости.

До керівників місць відпочинку, човнових кооперативів, спортивних шкіл та приватних підприємств доведені вимоги Правил охорони життя людей на водних об’єктах України та заходи щодо їх виконання.

Підготовку та навчання матросів рятувальників відомчих рятувальних постів на водних об'єктах запропоновано пройти у спеціалізованих організаціях.

Департаментом ЖКГ ММР розроблені заходи з благоустрою та утримання пляжу “Стрілка” і місця масового відпочинку населення “Прибій”. На договірних засадах буде діяти розгорнутий відомчий сезонний рятувальний пост.

Крім того, визначено перелік місць, заборонених для купання на території м. Миколаєва. Це ділянки акваторії на відстані 500 метрів від Південнобузького автодорожнього мосту, вниз та вверх по течії; гідроспоруда Південнобузький автодорожній міст; гідроспоруда Інгульський автодорожній міст; гідроспоруда Інгульський пішохідний міст; гідроспоруда понтонна переправа на півострів Аляуди; причал, вул. Лазурна, берегова зона мкр. Намив; причал, узбережжя В.Коренихи; ділянки узбережжя підприємств.

 image

image

image

image

image

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: