Мапа порталу

Миколаїв разом із ПРООН працює над енергетичною безпекою міста

В Офісі відновлення та розвитку Миколаєва відбулась зустріч міського голови Олександра Сєнкевича, його заступника Юрія Андрієнка та директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Миколи Логвінова з представниками ПРООН та Посольства Данії. Сторони обговорили співпрацю в напрямку енергетичної безпеки міста.

Так, керівник групи проектів з енергетики Роман Шахматенко розповів, що ПРООН та «Миколаївоблтеплоенерго» розробили проект встановлення когенераційних установок різної потужності на об’єктах міського підприємства. Це портфоліо отримало погодження від посольства Данії, тож незабаром почнеться реалізація проекту.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич подякував за таку співпрацю та запевнив партнерів у повній підтримці проекту з боку міста:

«Це для нас спосіб мати резервні джерела енергії, а в майбутньому, якщо це буде вигідніше, генерувати для своїх потреб дешеву електроенергію. Тому я радий, що у вас склалась плідна співпраця з «Миколаївоблтеплоенерго» та керівником підприємства Миколою Логвіновим».

Проєкт планують реалізувати до листопада 2024 року. Сторони домовились розробити дорожню карту всього процесу, щоб поступово по ній рухатись.

Як пояснив Микола Логвінов, встановлення когенераційних установок на підприємстві дозволить забезпечити виробництво не лише теплової енергії для жителів міста, а й автономне виробництво електроенергії для забезпечення власних потреб підприємства. 

Нагадаємо, що місто Миколаїв співпрацює з ПРООН від початку повномасштабного вторгнення. Серед основних напрямків - енергетична безпека, підтримка соціальної та медичної галузей, покращення доступу миколаївців до публічних послуг.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/February2024/010224_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: