Мапа порталу

Прозоре місто: Миколаїв співпрацює з Данією для впровадження сучасних антикорупційних практик

Миколаїв ставить за мету підвищити підзвітність та прозорість, стати одним з лідерів у питаннях доброчесності. Для цього міська влада співпрацює із міжнародними партнерами. Зокрема, Данією.

Про це під час ефіру у соціальних мережах розповів мер Олександр Сєкневич.

«Ми хочемо, аби наше місто було доброчесним, - сказав Олександр Сєнкевич. – Данія допомагає нам у впровадженні антикорупційної політики».

Мер зазначив, що Данія є країною з нульовою толерантністю до корупції. Тому Королівство може стати гарним провідником на цьому шляху.  

Аби досягти найкращого результату, необхідно впроваджувати сучасні антикорупційні практики і механізми, вважає міський голова.

«Це питання впровадження нових правил, інструментів - електронного звітування, електронних торгів тощо. Саме над їх впровадженням ми працюємо із Данією», - сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, в рамках проєкту «Міста Доброчесності» Миколаїв спільно з Антикорупційною ініціативою ЄС працює над підвищенням спроможності міста у застосуванні кращих практик належного врядування для запобігання корупції. Зі спільних досягнень – запровадження моніторингу міжнародної допомоги та публікації кошторисів у машиночитному форматі. Наразі триває оцінка доброчесності комунальних підприємств, а також робота над модулем геопорталу для обліку пошкоджень і відновлення міста.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: