Мапа порталу

єВідновлення: мер Олександр Сєнкевич розповів про результати реалізації програми в Миколаєві

У Миколаєві продовжується дія програми щодо компенсації за пошкоджене чи знищене обстрілами майно єВідновлення. Більше того, містяни вже реалізують отримані сертифікати та купують собі нове житло замість зруйнованого.

Детальніше про це в ході прямого ефіру в соціальних мережах розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Він повідомив, що всього було подано 2300 заяв, з них задоволено 1112. Погоджено виплат на загальну суму 49 млн 885 тисяч гривень.

«Важливо також розуміти, що в деяких людей зруйноване житло взагалі. Таких людей у нас, які подали заяви, 180. Зараз призначено вже 80 сертифікатів на компенсацію за знищене майно: 66 було погоджено раніше і 14 комісія погодила зараз», - каже міський голова.

Люди, що отримали сертифікати, вже почали купувати квартири. За останньою інформацією, яку озвучив мер Сєнкевич, тільки мешканці, відселені зі зруйнованого будинку по вул. Заводська, 35, вже придбали п'ять квартир.

Тобто, резюмує міський голова, програма працює. Він закликав мешканців, житло яких було пошкоджено чи зруйноване, подавати документи для отримання компенсації.

Нагадаємо, минулого тижня Олександр Сєнкевич відвідав мешканку міста, яка придбала нову квартиру, реалізувавши житловий сертифікат за програмою єВідновлення. Її будинок на вул. Заводській російські окупанти зруйнували навесні 2022 року. Пані Наталя подякувала міським службам та Департаменту ЖКГ за допомогу у зборі необхідних документів та інформаційну підтримку, а також закликала інших миколаївців скористатися програмою компенсації за зруйноване чи пошкоджене майно єВідновлення.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: