Мапа порталу

Справжні друзі. Миколаїв відвідали представники асоціації «Нарбонна-Україна», яка від початку повномасштабного вторгнення росії надає допомогу нашому місту

Миколаїв відвідала делегація з французького міста Нарбонна. Там активно діє асоціація «Нарбонна-Україна», яка з перших днів повномасштабного російського вторгнення допомагає містянам.

У рамках візиту до нас завітали президент асоціації Жиль Бургініойн, віце-президент асоціації Клод Мулер, представник асоціації Андре Таван.

Зранку вони оглянули наше місто, подивилися, як живуть миколаївці в умовах війни.

Після цього в офісі відновлення та розвитку територіальної громади з нашими друзями зустрівся мер Олександр Сєнкевич. У заході також взяли участь секретар міської ради Дмитро Фалько, віцемер Віталій Луков, а також директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко.

Жиль Бургініойн висловив солідарність з Україною, яка сьогодні бореться за свою незалежність, зазначивши, що надана допомога має підсилити стійкість Миколаєва.

Він зазначив, що місту вже передали 13 вантажівок з гуманітарним вантажем, медичне обладнання, 11 різних машин, серед них автомобілі швидкої допомоги, пожежно-рятувальна машина, легкові автівки та транспорт для комунальних служб.

Наші друзі надіслали й іграшки, солодощі, одяг, медикаменти, які передали лікарням, дітям, громадянам, які опинились у складних життєвих умовах, та внутрішньо переміщеним осібам.

Також у Нарбонні притулок знайшли майже 300 українців, яким довелося полишити Батьківщину, рятуючись від російських окупантів.

Окрім цього, наразі на шляху до Миколаєва знаходяться ще 6 автівок.

«Нашу співпрацю потрібно продовжувати», - сказав Жиль Бургініойн, повідомивши, що восени у Нарбонні відбудеться благодійний вечір на підтримку України та Миколаєва, зокрема.

Олександр Сєнкевич подякував нашим друзям за допомогу.

«Асоціація «Нарбонна-Україна є одним з ключових наших партнерів. Ви  допомагаєте Миколаєву із перших днів повномасштабного вторгнення росії. Ми дуже цінуємо все, що ви робите для нашої громади», - сказав Олександр Сєнкевич.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю. Зокрема, йшлося про плани, аби громада Нарбонни прийняла на оздоровлення та реабілітацію захисників України з їх родинами.

Нагадаємо, у 2023 році для зміцнення співпраці Миколаїв та асоціація “Нарбона-Україна” підписали меморандум про взаєморозуміння та партнерство. Документ передбачає співпрацю у питаннях гуманітарної допомоги та економічного розвитку, освіти й охорони здоров’я, культури та мистецтва.

IMAGE FOLDER (/files/2024/January2024/300124_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: