Мапа порталу

Миколаїв розширює коло партнерів: мер Олександр Сєнкевич обговорив можливості співробітництва з міжнародною платформою TIASI

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич провів зустріч з генеральним директором Greek Challenge та засновником TIASI Сотірісом Бузеасом (Sotiris A. Bouzeas).

TIASI (Tanais Innovation and Aerospace Supercluster Initiative) – міжнародна платформа для співпраці та інвестицій, що об’єднує стейкхолдерів аерокосмічної та інших високотехнологічних галузей і надає доступ до коштів ЄС та інших джерел для впровадження інновацій. 

TIASI має представництво в Україні та відіграє важливу роль у стратегічному плануванні післявоєнного відновлення в співпраці з зацікавленими сторонами та урядом Греції.

В ході зустрічі сторони обговорили співробітництво між Миколаєвом та грецькими містами. Пан Сотіріс поділився успішним досвідом реалізації своїх інвестиційних проєктів в Іспанії, де паралельно з розбудовою морської інфраструктури розвивали і туризм. Він впевнений, що цей досвід можна поширити на Миколаївщині.

Також обговорили можливості відновлення кораблебудування в нашому місті. Пан Сотіріс зазначив, що конкурувати у будівництві великих суден Миколаєву буде важко, але випуск яхт на території нашого заводу цілком реальне завдання. Спеціалістів для цього може готувати Національний кораблебудівний університет імені адмірала Макарова. 

Олександр Сєнкевич ознайомив гостя з роботою над Майстер-планом Миколаєва, до якої долучилися італійські та данські партнери, й фахівці з інших європейських держав. Зокрема, опрацьовано варіанти розвитку території суднобудівного заводу.

Також мер анонсував захід Ukrainian Maritime Days, який за підтримки Данії та ПРООН має відбутися цього року у Копенгагені.

Представник кластеру TIASI з Греції запропонував інвестиційну ідею для Миколаєва - вирощування оливкових дерев та виготовлення високоякісної олії. Це не лише додаткові робочі місця для миколаївців, а й поштовх для розвитку економіки.    

Сторони домовились про чергову робочу зустріч.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/January2024/19012024_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: