Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич зустрівся з представниками Програми розвитку ООН

В Україні з робочим візитом перебуває Нік Хартманн - заступник директора Регіонального бюро ПРООН з питань Європи та Центральної Азії. 11 січня в Офісі відновлення та розвитку громади Миколаєва відбулася зустріч за участі мера Олександра Сєнкевича, заступника начальника Миколаївської ОВА Миколи Марінова та делегації іноземних партнерів.

У складі делегації від ПРООН: Яко Сільє, постійний представник ПРООН в Україні, Нільс Кристенсен - керівник Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Федеріка Диспенца - керівник компоненту громадська безпека та соціальна згуртованість ПРООН. Від міської ради у зустрічі взяли участь заступник міського голови Анатолій Петров, директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко, керівник Агенції розвитку Миколаєва Віктор Сікаленко.

Сторони обговорили результати роботи та визначили напрямки посилення соціального партнерства. ПРООН та Миколаївська міська рада співпрацюють від початку повномасштабного вторгнення. За майже два роки вдалося реалізувати чимало спільних проєктів та ініціатив. Міжнародні партнери миттєво реагують на виклики, з якими зустрічається наше місто під час війни, та всіляко підтримують миколаївців. Серед основних напрямків співпраці - розширення доступу миколаївців до якісних публічних послуг, підвищення рівня безпеки громади, підтримка соціальної та медичної галузей, а також сприяння у відновленні діяльності бізнесу.

Лише декілька прикладів. За сприяння ПРООН Миколаїв отримав обладнання для забезпечення жителів безкоштовною питною водою, закуплено обладнання та меблі для Центру надання адмінпослуг у Корабельному районі, облаштовано Офіс відновлення та розвитку громади, в процесі - закупівля устаткування для реабілітаційного центру на базі однієї з міських лікарень, а в подальшому планується обладнання центрів соціальної адаптації. Щоб допомогти місту в підготовці кваліфікованих працівників, нестача яких дуже відчувається на ринку праці, за підтримки партнерів організовано професійні курси та закуплено необхідне обладнання для професійно-технічних закладів Миколаєва.

Команда Програми розвитку ООН забезпечила експертну підтримку в розробці Стратегії розвитку Миколаївської міської територіальної громади до 2027 року, а також підтримує розробку та фінансування ініціатив, спрямованих на підвищення рівня громадської безпеки та відновлення Миколаєва. У рамках проекту «Мери за економічне зростання» сформовано та активовано портфоліо міста Миколаєва для переходу до блакитної економіки.

Під час зустрічі мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів партнерам про поточну ситуацію в місті, плани щодо відновлення пошкодженої інфраструктури та систем життєзабезпечення, а також подякував за всебічну підтримку миколаївців.

“Наша задача - не просто відбудувати зруйноване, відновити стабільне життя міста, а й створити такі умови, щоб ті, хто залишив місто через війну, бачили тут перспективи для розвитку і поверталися додому, щоб молодь хотіла тут жити і працювати, - каже мер. - У цьому сенсі партнерство з ПРООН та іншими європейськими партнерами є надзвичайно важливим для Миколаєва”.

Нік Хартман підкреслив, що основна передумова успішної співпраці - розуміння чітких пріоритетів.

«Важливо, що місто може показати свої цілі та сказати - над цими проблемами ми працюємо і шукаємо допомоги для їх вирішення. Важливим інструментом у цьому є Майстер-план Миколаєва, який міститиме ключові потреби за різними напрямками та дозволить зрозуміти, які ресурси ми можемо задіяти для допомоги місту”.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/January2024/11012024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: