Мапа порталу

Транспорт, медичне обладнання, труби та генератори, - завдяки зміцненню міжнародного співробітництва Миколаїв отримує допомогу для відновлення після російських обстрілів

Миколаїв активно розвиває міжнародну співпрацю. Щороку розширюється кількість наших друзів. Так, минулого року  наше місто підписало угоди про партнерство з чотирма європейськими містами. 

Про це під час пресконференції за підсумками 2023 р. розповів мер Олександр Сєнкевич.

Містами-побратимами стали Сент Гелієр з Британських островів, норвезький  Крістіансанн, данський Ольборг, а також Дуррес, що в Албанії.

Окрім цього, у 2023 р. підписано меморандум із французькою асоціацією “Нарбона-Україна”.

Завдяки зміцненню міжнародних зв’язків Миколаїв отримує допомогу, необхідну для відновлення після російських обстрілів – наші партнери вже передали нам генератори, трансформаторні підстанції, медикаменти та медобладнання, пасажирський транспорт тощо.

«У минулому році ми підписали угоду про партнерство із містом Сент Гелієр. І нам відразу надіслали генератори і медичне обладнання», - повідомив Олександр Сєнкевич.

Загалом наші друзі передали 9 генераторів різної потужності, оптико-когерентний томограф, 3 анестезіологічні станції.

«Під час зустрічі з міським головою я поінформував, що у нас є проблеми з водою та потреба у пасажирському транспорті. Тоді вони оголосили збір коштів.  І нам передали 6 автобусів, придбаних коштом місцевого бізнесу», - розповів мер Миколаєва.

Ккрім цього, громада Крістіансанна передала 2 трансформаторні підстанції та засоби гігієни.

Велику допомогу надала асоціація «Нарбона-Україна». Це 2 автомобілі 2 Renault Duster, 2 автомобілі швидкої допомоги, 1 автобус та медичне обладнання.

«Також асоціація «Нарбона-Україна» надала пекарське обладнання. Завдяки цьому ми створили пекарню на базі одного з комунальних підприємств, аби випікати соціальний хліб для миколаївців, які цього потребують», - додав Олександр Сєнкевич.

А у співпраці з громадською організацією ANTS місто отримало 6 автівок для комунальних служб, труби та комплектуючі для ремонту мереж водопостачання. Як зазначив міський голова, допомога надана за фінансової підтримки уряду Тайваню.

У поточному році Миколаїв буде продовжувати розширення міжнародного співробітництва.  

«У 2024 році заплановано підписання угод про партнерство із містами Глазго (Велика Британія), Котка (Фінляндія) та Барі (Італія)», - розповів Олександр Сєнкевич.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: