Мапа порталу

Громадська спілка «Ліга сильних» допомагатиме створювати безбар’єрний простір у Миколаєві

Миколаївська міська рада та Всеукраїнське об’єднання організацій в інтересах осіб з інвалідністю «Ліга сильних» підписали меморандум про співробітництво. Документ передбачає об’єднання зусиль задля створення безбар’єрного простору для усіх мешканців міста, відбудови та розвитку Миколаєва з урахуванням принципів доступності,.

«Ліга сильних» - це наш добрий друг. Спілка почала допомагати у найскладніші часи. Коли російські терористи пошкодили стратегічний водопровід, який живив все місто, наші партнери брали участь в облаштуванні таких необхідних свердловин.

Сьогодні співробітництво виходить на новий рівень. Експерти «Ліги сильних»  допомагатимуть місту впроваджувати стандарти інклюзивності та доступності.

Міський голова Олександр Сєнкевич зазначив: це дуже важливе для Миколаєва питання, його почали системно вирішувати ще до початку повномасштабного вторгнення росії. На перехрестях, пішохідних переходах, інших локаціях дорожньої інфраструктури облаштовували з’їзди, вкладали тактильну плитку, яка необхідна для людей із порушеннями зору, тощо.

Наразі відбувається розробка цільової програми зі створення безбар’єрного простору в Миколаєві. Такий документ почали готувати фахівці міської ради ще до повномасштабного вторгнення росії, однак через бойові дії роботу вимушено призупинили.

Експерти «Ліги сильних» залучатимуться до цієї роботи. Їх багатий досвід та широкі знання дозволять врахувати всі нюанси, які можуть виникнути під час розробки документу. Також вони надаватимуть експертні консультації під час реалізації заходів програми та навчатимуть фахівців міської ради, які опікуються питаннями безбар’єрності.

Окрім іншого, «Ліга сильних» допомагатиме у роботі з донорами. У ці складні часи така підтримка є досить цінною.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/January2024/030123_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: