Мапа порталу

У Миколаєві представники ЮНІСЕФ та управління молодіжної політики напрацьовують пріоритети роботи в 2024 році

У Миколаєві в Офісі відновлення відбулась зустріч керівництва управління молодіжної політики Миколаївської міської ради та представників ЮНІСЕФ щодо планів роботи і співробітництва на 2024 рік. Із головою представництва організації в Одесі Одрі Лєкомт та заступницею голови представництва ЮНІСЕФ Україна Вірою Мендонсою спілкувався начальник управління молодіжної політики Арсен Гаспарян.

Перш за все гостям показали, як проходять роботи зі створення молодіжного простору в Миколаєві та розповіли, чим він буде займатись. В ході цього обговорили, як саме фонд може долучитись до роботи та облаштування цього простору.

Міжнародних партнерів цікавило, які програми та ініціативи, направлені на підтримку молоді, діють в місті, як їм допомагають з працевлаштуванням чи стажуванням.

Арсен Гаспарян, в свою чергу, розповів, про виклики та проблеми, з якими наразі у Миколаєві в умовах війни стикається молодь і як їм допомагають з їх вирішенням.

Начальник управління також повідомив про участь молоді у процесах розвитку міста. Так, їх долучають до робіт з розробки проєкту Стратегії розвитку Миколаївської міської територіальної громади. У межах роботи над проєктом було проведено опитування думки молоді щодо реалізації молодіжної політики в місті.

Крім цього в межах стратегії передбачено окремий молодіжний компонент, який визначає чотири основних завдання:

  • Створення інфраструктури для молоді;
  • Підтримка ініціатив інститутів громадянського суспільства, що реалізують молодіжну політику в місті;
  • Розвиток міжнародного молодіжного співробітництва;
  • Створення умов для розвитку системи неформальної та інформальної освіти молоді

Завершуючи зустріч, Віра Мендонса подякувала за надану інформацію та зазначила, що представники фонду розраховують і надалі підтримувати партнерські відносини з Миколаєвом. Найближчим часом вони планують виокремити пріоритети та визначити основні напрямки роботи, які б могли мати найбільший вплив на підтримку молоді.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/December2023/201223_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: