Мапа порталу

Врахувати думку кожного. У Миколаєві відбудуться громадські слухання щодо перейменування міських топонімів

У Миколаєві відбудуться громадські слухання щодо перейменування топонімічних об’єктів – вулиць, скверів, площ тощо. Містяни шляхом голосування в онлайн- чи офлайн-форматі зможуть висловити свою думку, яка буде врахована при прийнятті рішення.

Про це Олександр Сєнкевич розповів 13 грудня під час засідання топонімічної комісії.

Важливо, що проведення громадських слухань у такому форматі дасть змогу врахувати думку усіх містян -  і тих, що перебувають у Миколаєві, і тих, що наразі поза його межами.

«У такому випадку всі мешканці міста, які нині знаходиться за кордоном, перебувають в евакуації, або знаходяться на передовій, зможуть проголосувати. Ми дамо можливість висловитися кожному миколаївцю»,  - зазначив Олександр Сєнкевич.

Голосування можна провести за принципом обрання проєктів Громадського бюджету. Цей механізм довів свою ефективність.

«У рамках громадського бюджету можна було прийти до ЦНАПу, де адміністратор перевіряв прописку, і проголосувати за окремий проєкт. Також люди, які не могли або ж не бажали приходити до ЦНАПу, мали змогу зайти на сайт, авторизуватися через BankID або через Дію і проголосувати», - розповів міський голова.

Громадські слухання відбуватимуться після завершення роботи топонімічної комісії, яка і пропонуватиме нові назви. Наступним етапом буде розгляд питання на сесії міської ради. Там депутати зможуть вносити свої пропозиції щодо перейменування вулиць або інших об'єктів топонімики.

Відзначимо, що наразі затверджений список на перейменування включає 171 топонімічний об’єкт.

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: