Мапа порталу

У Миколаєві лікарню обладнали сонячною електростанцією

В одній з лікарень Миколаєва встановили сонячну електростанцію. Вона живитиме хірургічне відділення. І, що особливо важливо, забезпечить його автономну роботу навіть під час блекауту.

Це потужна лікарня, де надається цілий комплекс медпослуг: від амбулаторного лікування до хірургічних втручань. Тому забезпечення безперебійного живлення є надзвичайно важливим.

Як розповіла директорка департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Алла Луцька, проєкт реалізувала міська влада разом з партнерами.

У його рамках на даху лікарні змонтували сонячні панелі. У закладі також встановили акумулятори, інвертор та інше обладнання.  Загальна потужність електростанції становить 20 кВт, її вартість перевищила 22 тис. євро.

Головним донором проєкту стала польська компанія «MENLO ELECTRIC S.A.», яка і надала енергоефективне обладнання. Вагомий внесок зробила громадська організація «Екоклуб», менеджери якої підготували технічне завдання на проєктування, провели аналіз проєктно-кошторисної документації, здійснили контроль якості виконання робіт та організували координацію всього проєкту. 

Замовником робіт виступив департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради. Монтаж електростанції, пусконалагоджувальні роботи, навчання персоналу закладу щодо використання та обслуговування обладнання на безоплатній основі виконали спеціалісти ТОВ «Солар сервіс».

Це перший етап проєкту. У майбутньому планується збільшити потужності сонячної електростанції.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до реалізації цього важливого для нашого міста проєкту.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/301123)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: