Мапа порталу

Реконструкція "Клубу юних моряків" та набережної Інгулу: експерти працюють над баченням розвитку міста

Днями відбулося засідання робочої групи, до якої увійшли представники міської ради, фахівці в галузях архітектури,  освіти, водного господарства, підприємці та члени громадських організацій Миколаєва. Експерти працюють над створенням концепції розвитку міської набережної та "Клубу юних моряків", що розташований на Інгульському узвозі. 
 
Якою має бути міська набережна? В який інформаційний і освітній простір має перетворитись “Клуб юних моряків”? Як досягти балансу між громадським центром, об'єктами бізнесу та зеленою зоною? Ці та інші питання обговорили на першому засіданні робочої групи, - повідомляє Центр підтримки бізнесу.
 
«Ми не маємо марнувати час, і вже зараз треба думати про повоєнне відновлення Миколаєва. У міста є унікальна можливість отримати підтримку міжнародних організацій з напрацювання проектів розвитку, і ми цим маємо скористатись», - впевнений перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков.
 
Не випадково реконструкція клубу і набережної – один із пріоритетів трансформації Миколаєва. «Це «точка зборки» міста, що стоїть на річках і чия історія нерозривне пов’язана з водою і морем. Але й будівля «Клубу юних моряків», й набережна застарілі та потребують комплексного відновлення згідно сучасних вимог», - висловив свою думку керівник робочої групи, голова «Миколаївської обласної організації спілки архітекторів України» Володимир Сисоєв.
 
"Вода в ДНК жителів міста. Тому ми повинні розглядати комплексно всю нашу центральну акваторію. Простір повинен враховувати інтереси та уподобання миколаївців різних вікових груп, створювати умови для надання додаткових послуг та створення робочих місць а також передбачати технічні можливості для організації відповідних заходів у випадку військової або аварійної необхідності", - запропонував член робочої групи, голова Миколаївської регіональної платформи реформ Валерій Вєтров.
 
Враховуючи бачення використовувати цю територію з різними цілями, на найближчих засіданнях експертам доведеться знайти золоту середину між комерційною активністю, відкритим доступом для громади та екологічною стійкістю. Та в них є спільне прагнення зробити цей берег центром тяжіння всіх миколаївців.
 
«Результатом роботи експертів і громадського обговорення має бути технічне завдання для міжнародної команди архітекторів, які розроблятимуть проєкт і 3D модель набережної. Можна не обмежувати свою фантазію і запропонувати усе, що молодь, бізнес, професійна спільнота яхтсменів і капітанів, - загалом усі миколаївці – хотіли би побачити на обох берегах Інгулу. Ми маємо мріяти про унікальний освітній заклад, сучасний громадський простір для виставок, концертів, форумів, зону річкового вокзалу, причали для яхт і катерів», - побажав керівник проєкту «Портфоліо Миколаєва, виконавчий директор ВГО «Українська асоціація центрів підтримки бізнесу» Артем Ващиленко.
 
Нагадаємо, що проєкт реконструкції є складовою портфелю трансформації "Портфоліо міста Миколаєва для переходу до "блакитної економіки". Він реалізується ВГО "Українська асоціація центрів підтримки бізнесу" спільно з Миколаївською міською радою за підтримки ПРООН в рамках програми "Мери за економічне зростання" (M4ED), яка спрямована на підтримку сталого розвитку міст та їх перехід до більш стало-орієнтованих та інноваційних економічних моделей.
 
Раніше пресслужба міської ради повідомляла: Підготовка до відбудови та розвиток економіки: Миколаїв працює з ПРООН
 
Фото Центру підтримки бізнесу
 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/30112023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: