Мапа порталу

Заради безпеки містян: у Миколаєві депутати продовжили дію програми сприяння діяльності правоохоронних органів

Депутати Миколаївської міської ради під час пленарного засідання чергової сесії продовжили термін дії програми «Сприяння діяльності правоохоронних органів на території міста Миколаєва» на наступний, 2024 рік.

Програмою передбачається передача субвенції з міського бюджету до державного на потреби Служби безпеки України, ГУ Нацполіції в Миколаївській області, Управління патрульної поліції, Військової частини 3039 Національної гвардії України, Управління стратегічних розслідувань, Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Крім того цією програмою планується поточний ремонт та облаштування приміщення для створення належних умов роботи поліцейських офіцерів проєкту «Поліцейський офіцер громади» в Заводському та Центральному районах міста.

Відповідно до рішення, передбачена купівля автомобілів для зазначених правоохоронних органів, їх реєстрація, забезпечення паливно-мастильними матеріалами, а також придбання засобів зв'язку, оптичних приладів, офісної техніки і таке інше.

На засідання сесії для обговорення цього питання порядку денного також були запрошені представники правоохоронних органів, а саме в.о. заступника начальника ГУ Нацполіції області Віталій Даніла та т.в.о. начальника управління патрульної поліції Миколаївщини Олена Човпан.

Віталій Даніла подякував депутатам за підтримку в попередні роки і запевнив в необхідності продовження дії програми.

«Автомобілі більше потрібні для того, щоб відпрацьовувати виклики на лінію 102 та вчасно на них реагувати. Завдяки вашій програмі ці показники покращились. Наприклад, середній час реагування на виклики громадян по Миколаєву становить до 8 хвилин. Думаю, ми зможемо покращити ці показники», - зазначив він.

Крім того наразі співробітники поліції разом з патрульними почали відпрацьовувати питання дотримання комендантської години в місті.

«Є ситуації, коли порушення свідоме. Але бувають випадки, коли громадяни, дійсно, не встигли доїхати додому з поважних причин. В певних ситуаціях таких містян можуть навіть доставити за місцем проживання, якщо вони живуть в іншій частині Миколаєва», - каже Даніла.

Олена Човпан додала, що цього року на виділені з бюджету Миколаєва кошти управлінням патрульної поліції було закуплено два автомобілі, які залучаються для покращення безпекової ситуації в місті. Крім того це дозволяє оперативніше прибувати на місце подій.

Депутати, в свою чергу, закликали використовувати транспорт, який закуповується на гроші платників податків, на покращення життя і безпеки містян.

Під час голосування продовження дії програми сприяння діяльності правоохоронних органів було підтримано більшістю голосів депутатів.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: