Мапа порталу

У Миколаєві прийняли програму підтримки захисників і захисниць України, а також членів їх сімей

Сьогодні, 28 листопада, в ході засідання сесії Миколаївської міської ради, депутати прийняли комплексну програму підтримки захисників і захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

В програмі зазначається, що вона покликана забезпечити всебічну підтримку та соціальний супровід людей, які захищають нашу країну, а також їх родин. Це включає здійснення заходів щодо відновлення їхнього психо-емоційного стану, соціальної адаптації та повернення до активного громадського життя, надання медичної та інформаційно-правової допомоги.

Серед заходів, передбачених програмою, є допомога медичного характеру. Це, наприклад, відшкодування вартості зубопротезування з дороговартісних матеріалів учасникам АТО/ООС, захисникам та захисницям України, членам сімей загиблих (померлих) в АТО/ООС та Революції Гідності, захисників та захисниць України, а також протезування та реабілітація.

Інші пункти спрямовані на реінтеграцію захисників та їх сімей і відновлення їх психічного стану. Це організація відпочинку, участь в екскурсіях, безкоштовне навчання за різними напрямами, які пов'язані зі сферою IT-технологій, а також надання на конкурсній основі одноразової матеріальної допомоги для відкриття або розвитку власної справи.

Приділяється увага й підвищенню рівня кваліфікації фахівців, що працюють із захисниками та їх сім'ями, а також обміну досвідом з громадськими організаціями для надання ґрунтовної юридичної, інформаційної і психологічної допомоги.

Програма розрахована на 2024-2026 роки.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: