Мапа порталу

Приклад безвідповідальності: мешканці одного з будинків Миколаєва могли лишитись без тепла через дії ОСББ

У Миколаєві мешканців житлового будинку за адресою вул. Галини Петрової, 2 могли цього опалювального сезону залишитися без тепла, незважаючи на те, що ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» подало теплоносій до будинку ще 14 листопада.

Як повідомили на підприємстві, голова ОСББ «Дорожник» Володимир Кондратюк навмисне не приймав теплоносій, щоб «стимулювати» людей сплатити заборгованість перед балансоутримувачем.

Коли все ж було прийнято рішення про пуск тепла, виявилося, що внутрішньобудинкова система опалення та мережі, які знаходяться на балансі ОСББ, абсолютно не готові до роботи в опалювальний сезон. Більше того, акту готовності будинку немає, жодних робіт ОСББ теплопостачальнику пред'явлено не було.

Та керівництво ОСББ пішло далі, вирішивши вимагати в «Миколаївоблтеплоенерго» «терміново виконати ремонтні роботи» на мережах, до яких підприємство не має жодного відношення, оскільки це зона відповідальності балансоутримувача.

Все ж, розуміючи, що у воєнний час люди не повинні страждати через амбіції окремих людей, «Миколаївоблтеплоенерго» провело ремонтні роботи, аби в квартирах містян було тепло. Але на підприємстві наголошують: така безвідповідальність у підготовці до опалювального періоду з боку балансоутримувачів може загрожувати холодом у квартирах впродовж всього опалювального періоду.

Нагадаємо, раніше Департамент ЖКГ звернувся з попередженням до ОСББ та керуючих компаній. Якщо теплоносій надходить до будинку, а організація, яка надає житлові послуги, не прийняла його, буде вжито заходів адміністративного характеру. Зокрема, буде складено акти щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері прав споживачів. Спочатку порушникам загрожує попередження, а далі — штраф.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: