Мапа порталу

Дотримання закону про мову: за минулий тиждень в Миколаєві оглянули понад 160 об’єктів торгівлі та сфери послуг

Згідно з законом зовнішня реклама та інформація для загального ознайомлення мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.

Упродовж минулого тижня в Миколаєві продовжили обстеження закладів торгівлі та сфери послуг. Як зазвичай, інформуємо про результати.

У Корабельному районі обстежили 54 заклади. Винесли 3 попередження власникам. Підприємці мають замінити вивіски та інформаційні матеріали, подані недержавною мовою. У випадку повторного порушення передбачено штраф.

У Заводському районі представники адміністрації спільно з фахівцями міськради оглянули об’єкти торгівлі по вулицях Крилова, Морехідній, Бузника, Курортній, Пограничній, Декабристів. Загалом 25 закладів. Попередження отримали власники 5-ти з них. 

В Інгульському районі обстежили вул. Троїцьку, від перетину з вул. Космонавтів до виїзду з міста. Загалом - 37 закладів. Порушникам надано 8 попереджень.

У Центральному районі фахівці адміністрації обстежили об’єкти по проспекту Героїв України. Всього понад 50 закладів. Власників 10 з них надали попередження про усунення виявлених недоліків у найкоротший термін.  

Дякуємо підприємцям, які вчасно реагують на зауваження та в найкоротший термін замінюють вивіски та інші інформаційні засоби.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: