Мапа порталу

У Миколаєві продовжується робота над облаштуванням укриттів в закладах освіти: долучаються міжнародні партнери

У Миколаєві продовжується робота з облаштування укриттів в закладах освіти міста. На ці потреби з місцевого бюджету було виділено 60 мільйонів гривень. Детальніше про роботу в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів заступник міського голови Анатолій Петров.

«Усього у нас 74 дитсадків, 68 шкіл, один заклад передвищої освіти та сім позашкільних. Це велика кількість закладів, які потребують укриттів. На жаль, не в усіх ми можемо організувати сховища чи найпростіші укриття, тому що частина з них не мають підвальних приміщень. Таких закладів, що мають підвали, у нас більше 52. Сьогодні управління освіти проводить ремонтні роботи і створює найпростішіукриття. З них готово вже 26, 16 знаходяться у роботі», - каже заступник міського голови.

Також Миколаїв співпрацює з міжнародними організаціями. Так, ЮНІСЕФ підготувала два найпростіших укриття. Додатково вони створили п'ять цифрових інформаційних центрів для роботи з дітьми. Save the Children приступили до ремонту в двох закладах освіти.

«Відпрацьовуємо це питання з Міжнародною організацією з міграції. Вони об'їхали наші заклади, беруть більше 10 з них в роботу. У них вже готові дефектні акти, кошториси на виконання робіт та вони заходять в торги. Я так думаю, ця робота буде продовжена і в 2024 році. Співпрацювали з народними депутатами — Олександр Гайду нам допомагав, було зроблено два бомбосховища в закладах освіти. Також Червоний хрест планує зайти в два заклади», - повідомив гість ефіру.

Анатолій Петров сподівається, що спільними зусиллями міської ради та міжнародних організація вдасться підготувати заклади освіти Миколаєва до початку нового навчального року.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: