Мапа порталу

Матеріальна допомога від міста: прийом заяв триває

Понад 100 миколаївців та ВПО, які зазнали поранень внаслідок обстрілів Миколаєва, отримали матеріальну допомогу від міста. Виплачено майже 600 тис. грн.

Прийом заяв від мешканців продовжується, адже це навіть не половина від зареєстрованої кількості постраждалих. Про це розповів директор департаменту праці та соціального захисту міськради Сергій Василенко в ефірі Українського радіо Миколаїв, - повідомляє пресслужба міськради.

“До повномасштабної війни матеріальну допомогу з міського бюджету надавали тим, хто опинився в скрутному становищі, потребував коштів на лікування тощо. З початком великої війни у фокусі уваги саме ті, хто постраждав внаслідок воєнних дій. Це цивільні, що отримали поранення, або втратили рідних при обстрілах міста”, - зауважує посадовець. 

Станом на початок листопада людям, які втратили рідних, виплатили понад 2 млн грн з бюджету громади. 

Сергій Василенко звернув увагу містян, що до кінця року ще є час, аби подати документи та отримати кошти. 

Для тих, хто зазнав поранень, сума допомоги може становити до 10 тис. грн. 

Заяви приймають в управліннях соціальних виплат та компенсацій за місцем проживання.

Також у місті працюють благодійні організації, які надають різні види допомоги та можуть підтримати містян у складних ситуаціях. Так, нещодавно департамент праці та соціального захисту населення підписав меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Щедрик».

Планують реалізацію спільних проєктів для мешканців Миколаєва, у тому числі, фахівці фонду надаватимуть консультаційну підтримку. Кожен може звернутися та дізнатись, які організації діють в місті та кому адресувати конкретні проблемні питання.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: