Мапа порталу

У Миколаєві відновлюють пошкоджені ворожими обстрілами заклади освіти

У Миколаєві коштом міського бюджету відновлюють пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів заклади освіти. Гімназії та ліцеї готують до роботи офлайн, коли дозволить безпекова ситуація.

У 22 закладах необхідно замінити вікна, пошкоджені уламками від снарядів чи вибуховою хвилею, - повідомляє пресслужба міської ради.

Замовником таких робіт є департамент енергетики міської ради, який наразі працює на 11 об'єктах. Їх планують завершити до кінця цього року.

У всіх закладах встановлюють якісні енергозберігаючі вікна, які відповідають визначеним законодавством стандартам.

“На всі ці об'єкти створені проєкти і всі вони пройшли державну експертизу. Це треба для того, щоб роботи були виконані якісно і відповідно до законодавства. Вікна встановлюємо енергозберігаючі, які відповідають цим стандартам. Зараз в роботі знаходяться 11 об'єктів. Працює чотири підрядні організації. Ця школа, де ми знаходимося зараз, вже майже закінчена. Тут залишилися лише роботи з встановлення решіток, і об'єкт готовий до експлуатації”, - розповідає директорка департаменту Алла Луцька.

У школі Інгульського району вибуховою хвилею пошкодило 28 вікон. Їх та двері, що ведуть до укриття, було замінено. Тут роботи теж на завершальній стадії. Також завершили і садочок в цьому районі. 

Іншій школі цього ж району пощастило ще менше - від ворожого обстрілу постраждало 121 вікно. Їх всі замінять на нові, але роботи ще тривають. 

До кінця поточного року всі об'єкти, що наразі знаходяться в роботі, планують завершити. На них кошти виділені в повному обсязі. Інші пошкоджені заклади освіти планують відновити без залучення бюджетних коштів. Робота з пошуку інвесторів вже розпочалася. 

Загалом департамент активно працює над залученням грантових коштів та пошуком інвесторів, є перспектива і далі розвиватись в цьому напрямку. 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/181123_5)

 

  


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: