Мапа порталу

На базі миколаївського училища стартують нові навчальні курси за підтримки UNDP та уряду Данії

У Миколаєві завершився навчальний курс за фахом «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж», організований на базі Вищого професійного училища №21 UNDP та урядом Данії. Нову кваліфікацію отримали 15 учасників програми.

Короткостроковий професійний курс тривав із 23 жовтня до 10 листопада. Департамент освіти та науки і працівники закладу сформували освітню програму, координуючи практичну частину із роботодавцями. Навчання також включає стажування і можливість подальшого працевлаштування слухачів. Нині половина групи вже влаштувалася на роботу або стажується.

В UNDP вважають, що короткострокові курси — це інструмент швидкого реагування на запити місцевого ринку праці та можливість перепідготовки людей, які зазнали впливу війни. Зараз у Миколаєві готують до запуску серію курсів із п’яти найзатребуваніших професій.

Уже 5 грудня стартує навчання для трактористів, штукатурів та електриків, які працюватимуть у галузі відновлювальної енергетики. На початку ж 2024 року запустять ще дві групи за новими кваліфікаціями.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/171123_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: