Мапа порталу

У Миколаєві привітали з професійним святом працівників культури. Вручено відзнаки "Зірка культури"

9 листопада в Україні відзначають День працівників культури та майстрів народного мистецтва. У сфері культури Миколаєва працює понад тисяча талановитих, креативних, натхненних та відданих покликанню людей. Це співробітники мистецьких та музичних дитячих шкіл, бібліотек для маленьких та дорослих, парків культури і відпочинку, творчі колективи будинків культури та мистецтв. З нагоди професійного свята сьогодні відзначили кращих, - повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Урочистості в місті розпочали з хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті діячів культури, які пішли з життя під час війни, у тому числі, захищаючи Україну від окупантів. 

Творчу спільноту Миколаєва з професійним святом привітали заступник міського голови Анатолій Петров, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міськради Юрій Любаров, представники обласної влади. 

Анатолій Петров передав щирі вітання від мера Олександра Сєнкевича та подякував винуватцям свята за стійкість, сумлінну працю в нелегких умовах війни та незмінну вірність покликанню.

“Згуртувалися, стали надійною підтримкою для миколаївців із першого дня ворожого вторгнення. Працівники закладів культури враз стали волонтерами, реєстрували тисячі містян для видачі продуктів, розвантажували гуманітарну допомогу, надіслану місту. При цьому - втілювали нові творчі проєкти, виховували дітей, берегли та примножували надбання української культури. Низький уклін за ваші зусилля та відданість громаді!”.

За традицією в день професійного свята у Миколаєві оголосили володарів Почесної відзнаки “Зірка культури міста Миколаєва”.

“Зірка культури”  - це нагорода для тих, хто досяг високих творчих результатів, зробив вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва протягом року. Це нагорода не лише за непересічний талант, а й за активну творчу діяльність в умовах війни.

У 2023 році Почесну відзнаку отримали:

Інна Годулян - викладачка Дитячої художньої школи. У творчому портфоліо мисткині та її вихованців безліч перемог і досягнень на виставках різного рівня. Одна з найяскравіших - Всеукраїнська акція «Естафета єднання», присвячена 100-річчю проголошення Соборності України. За ескізами учнів і у співавторстві з колегами пані Інною виконані декоративні об’єкти у Центральній міській бібліотеці ім. Марка Кропивницького, оздоблено фасад концерт-холу «Юність», стіни будинків на перетині Соборної та Шевченка тощо.

Телерадіокомпанія «МАРТ» - надійний партнер і давній добрий друг галузі культури міста Миколаєва. Сотні потужних проєктів, соціокультурних акцій і фестивалів упродовж років. Війна не спинила цей процес. Концерт «Новорічна ніч-2023», «Привітання з днем народження ЇЇ Величності Королеви Данії Маргрете ІІ», міська акція «Миколаївський диктант», святковий телепроєкт «З Днем міста», ювілейна концертна програма «Сонце зійде» заслуженої діячки мистецтв України, відомої миколаївської композиторки Тетяни Ярової - це одні з найбільш вагомих проєктів, що вже увійшли до літопису культурного життя міста. Нагороду отримували Віталій Мехеда та Юрій Тазарачев.

Катерина Тихонова - керівниця зразкового аматорського колективу вокального ансамблю «Fresh time» Обласного палацу культури, авторка і виконавиця пісень. У творчому доробку її вихованців - участь у таких вагомих телевізійних проєктах, як «Дитяче Євробачення», «Х-фактор», Міжнародного фестивалю-конкурсу «Бравіссімо-фест» тощо. За час війни Катерина Тихонова подарувала миколаївцям не одну авторську композицію. Співачка стала учасницею обласного культурно-патріотичного проєкту «Мистецька артилерія. Разом до перемоги».

Юлія Поліщук - художниця, ілюстраторка, редакторка дитячого театрального альманаху. Молода мисткиня є авторкою серії новорічних і сувенірно-туристичних листівок з вежею Шухова для проєкту «Джерело Миколаєва». Неодноразова учасниця творчих виставок як у Миколаєві, так і за його межами. З початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Юлія Поліщук почала створювати листівки про війну. Художниця намалювала два цикли, присвячених саме Миколаєву, створивши понад 100 листівок. Роботи художниці демонструвались на виставці в Києві, а також були представлені в експозиції мандрівної виставки українських художників в Австралії.

Гурт «Крила» -  відомий в Україні та за її межами музичний колектив. Музика “Крил” - неперевершена. Сьогодні у творчому доробку музикантів 4 повноформатні альбоми, десятки синглів. Вони учасники знаних музичних проєктів. З початку повномасштабного вторгнення «Крила» продовжують працювати і давати благодійні концерти як на підтримку ЗСУ, так і для містян, які залишились у незламному Місті-Герої Миколаєві. Барабанщик гурту нині боронить незалежність нашої Батьківщини. Нагороду отримували Олександр Плюснін, Олег Дайнеко, Дмитро Колядницький, Вячеслав Сігайло та Олександр Сєчін

У ході урочистостей двоє працівників галузі культури міста отримали відзнаки “За заслуги перед Миколаївщиною”. Депутат Миколаївської обласної ради Євген Горбуров вручив нагороди директорці Центральної міської бібліотеки ім. Марка Кропивницького Інзі Хоржевській та директору миколаївської музичної школи №8 Андрію Криворучко

Крім того, було вручено почесні грамоти та подяки міського голови, управління з питань культури. 

Щиро вітаємо з професійним святом!

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/09112023_5)

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/09112023_6)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: