Мапа порталу

Сергій Жадан, Андрій Любка та Ірина Цілик. У Миколаєві відбулись поетичні читання

У миколаївському кінотеатрі “Батьківщина” зібрались поціновувачі літературного мистецтва. Там відбулись поетичні читання “Meridian Mykolaiv”, що є частиною великого фестивалю "Meridian Czernowitz".

Програма заходу складалася з трьох літературно-дискусійних подій, в яких взяли участь сучасні українські письменники Сергій Жадан, Андрій Любка та Ірина Цілик. 

Я сьогодні приїхав з друзями. Ми всі об’єднані фестивалем "Meridian Czernowitz". "Meridian Czernowitz" несе поезію не лише мешканцям Чернівців і гостям міста, а й усій Україні. Виїзні фестивалі вже відбулись у Києві, Полтаві, Одесі. Після цього вирішили заїхати в Миколаїв, а потім в Херсон і Запоріжжя”, - розповів Сергій Жадан.

В рамках заходу Андрій Любка познайомив глядачів зі своїми романами. Також письменник представив майбутню книжку – «Війна з тильного боку». В ній зібрано есеї автора про його волонтерство після початку повномасштабного вторгнення. Як розповів Андрій Любка, вже понад півтора роки він активно допомагає ЗСУ - разом з однодумцями закуповує та доставляє на захисникам такі потрібні автівки. Тому на творчість часу майже не лишається.«Війна з тильного боку» - одна з небагатьох робіт, що вийшла, видана останнім часом.

Ірина Цілик запропонувала до уваги гостей заходу нові вірші та прозу, написані після початку вторгнення росії.

А Сергій Жадан презентував нову поетичну збірку «Скрипниківка». Це поетичний щоденник автора, до якого увійшов 50 і 1 вірш. «Скрипниківка» також вміщує 20 авторських фото Сергія Жадана, що доповнюють збірку. 

Відзначимо, що проєкт реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/071123_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: