Мапа порталу

Миколаїв має намір розвивати бізнес-співпрацю з норвезьким місто Крістіансанн

7 листопада Миколаїв відвідали представники норвезького міста Крістіансанн. Делегацію очолив голова ГО «Надія для України» Б'ярне Роланд.   

Мер Олександр Сєнкевич провів  зустріч з нашими друзями в офісі відновлення та розвитку міської громади. Під час заходу обговорили  зміцнення партнерських відносин між Миколаєвом та Крістіансанном.   

Нагадаємо, що представники цього норвезького міста доставили 6 великих пасажирських автобусів, кошти на які зібрав місцевий бізнес та муніципалітет.  Сьогодні зранку їх передали Миколаєву.

Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада високо цінує підтримку наших партнерів.

«Сьогодні Український народ відстоює свою свободу у війні з підступним ворогом. російські терористи завдали нам багато болю. Миколаїв майже щодня обстрілювали. Через постійні атаки загинуло багато людей, було зруйновано чи пошкоджено школи, лікарні, дитячі садки, - сказав Олександр Сєнкевич. -   Самим впоратися з бідою складно. Ваша підтримка надзвичайно важлива для нас».

Б'ярне Роланд висловив слова солідарності з Україною та виступив за розширення співробітництва між Миколаєвом і Крістіансанном. На його думку, на першому етапі був б доцільним розвиток бізнес-партнерства.

Олександр Сєнкевич зазначив, що місто зацікавлене в інвестиціях. Наразі для Миколаєва розробляється Майстер-план, який закладе фундамент повоєнної відбудови.

«Наша мета – зробити Миколаїв краще, ніж він був раніше, відновити економічне зростання та створити сприятливі умови для залучення інвестицій», - сказав Олександр Сєнкевич.

 У підсумку було досягнуто домовленність про візит бізнес-спільноти Крістіансанна до Миколаєва.

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/071123_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: