Мапа порталу

Якісні медичні послуги для миколаївців

Попри виклики війни Миколаїв продовжує оновлювати свої лікарні - турботу про здоров’я не можна відкладати на потім.

За останній рік міській владі вдалося покращити умови надання медичної допомоги людям. Триває оновлення устаткування, яке в цій сфері постійно вдосконалюється: з'являються нові функції, які роблять діагностику та лікування хворих ефективнішими.

Кошти на закупівлю обладнання виділяють з бюджету громади, місто активно залучає підтримку донорів.

Допомагає і держава. Так, в одній з міських лікарень вже понад рік працює сучасний комп’ютерний томограф. За цей період обстеження на високоточному пристрої пройшли понад 2,5 тисячі хворих. Як миколаївців, так і вимушених переселенців. Послуга безкоштовна, отримати її можна за направленням лікаря.

За допомогою КТ діагностують інсульти, виявляють онкологічні хвороби, перевіряють серцево-судинну систему.
Лікар-рентгенолог Ольга Вербова працює в лікарні вже понад 5 років. Вона розповідає - новий апарат суттєво розширив можливості фахівців надавати якісну та оперативну допомогу містянам.

Завдяки сучасному апарату ми можемо зробити значно більше обстежень, ніж раніше. А головне - найвищої якості. Система виконує 160 зрізів за оберт, тож зображення максимально чітке та інформативне. Це вдосконалює діагностику пацієнтів”, - каже медикиня.

Дослідження триває лічені хвилини. Пацієнту не доводиться довго чекати результатів. Всім відомо, що час - надзвичайно цінний ресурс для хворих на інсульт. Швидко діагностувати та почати лікування - означає більше шансів для людини повернутися до повноцінного життя. Після підтвердження діагнозу таким хворим в лікарні проводять тромболітичну терапію, що дуже дієва у перші години після клінічних проявів. Лікарі відзначають успішні результати.

Пані Ольга зауважує, зараз, коли в країні війна, інсульти помолодшали. Є випадки діагностування гострих станів у 35-річних пацієнтів. Звернень за допомогою багато, часом упродовж дня лікарі виконують до 20 обстежень.

Незважаючи на труднощі воєнного часу, медичний простір Миколаєва розвивається. Місто дбає про здоров’я своїх мешканців.

 

IMAGE FOLDER (/files/2023/November2023/02112023)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: