Мапа порталу

Чотирилапого друга і охоронця можна безкоштовно взяти з Центру захисту тварин

Сьогодні, 19 лютого, міський голова Олександр Сєнкевич разом з представниками громадськості побував в Центрі захисту тварин, щоб подивитися, в яких умовах утримуються бездомні тварини, і почути від фахівців про основні проблеми Центру.

Як розповів головний лікар Центру захисту тварин Сергій Молчан, зараз заповнене 125 вольєрів з 138. Кожна тварина при прийомі миють, дезінфікують, розміщують в окремому вольєрі, на наступний день проводять стерилізацію і кастрацію. Після цього собака ще 7 днів перебуває під наглядом фахівців. Ловці щодня привозять нових собак на стерилізацію і забирають прооперованих, щоб повернути їх в рідне середовище.

Центр захисту тварин повноцінно працює з 16 лютого минулого року. За 10 місяців 2015 року тут стерилізовано 1500 тварин, хоча спочатку планувалося, що таких операцій буде проводитися більше. Сергій Молчан пояснив, що зараз задіяно 2 операційні столи, планується купити 3-й, тоді процес стерилізації піде швидше.

Ми змогли переконатися самі, що у вольєрах клітин знаходиться багато відмінних собак з хорошим характером і охоронними якостями. Так що, миколаївці, якщо вам потрібен надійний охоронець, звертайтеся за адресою: вул. Комінтерну, 36.

Нагальна проблема Центру - відсутність холодильника, в якому можна було б обладнати морг для перетримки доставлених трупів загиблих тварин перед спалюванням в крематорії. Морозильну камеру вже придбали, але на її установку потрібні кошти. Тільки за сьогоднішній день в Центр привезли тіла 6 загиблих під колесами автомобілів бездомних собак.

Директор Центру Віктор Поліщук розповів меру про необхідність закупівлі додаткових вольєрів, щоб прискорити процес стерилізації бездомних собак, особливо потрібні зимові післяопераційні вольєри, які опалюються, мріють в Центрі побудувати і Котячий будинок.

Міський голова Олександр Сєнкевич запропонував побудувати на території Центру готель для домашніх тварин, щоб на цьому заробляти. Фахівці сказали, що для цього необхідно наймати окремий персонал і створити «розмежувальну смугу», оскільки бездомні тварини часто є носіями вірусів, кліщів. 

IMAGE FOLDER (/files/News/362)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: